Potica nutella&pistacija

Potica z Nutello in pistacijevim namazom bo prava poslastica na praznični mizi. Enostavna, a izjemno okusna, zagotovo bo navdušila vaše najdražje.

Recept

500 g gladke moke

350 ml mleka

100 g masla

70 g sladkorja

8 g soli

30 g kvasa

200 g Nutelle

200 g pistacijinega namaza

30 g mletih pistacij

 

Postopek

Najprej v mešalnik damo mleko, rumenjak, moko, kvas, sladkor in sol. Počasi mešamo približno 2 minuti, nato dodamo še zmehčano maslo in mešamo še približno 5 minut.

Testo damo vzhajati približno za 1 uro. Ko je testo dobro vzhajano, vzamemo polovico in ga razvaljamo na tanko v kvadrat.

Nutello zmehčamo, da je lepo mazljiva, in testo dobro premažemo do robov.

Nato vzamemo še drugo polovico testa, ga prav tako razvaljamo na tanko, in prekrijemo plast testa, ki je že namazano z Nutello. Pazimo, da je testo prekrito enakomerno čisto do roba.

Nato vzamemo pistacijin namaz, ga prav tako zmehčamo, in premažemo testo vse do robov. Posipamo še z mletimi pistacijami.

Testo dobro zavijemo v potico, razrežemo in damo v pekače.

Damo vzhajati na toplo približno 25-30 minut, nato damo peči v segreto pečico na 180 stopinj Celzija, pečemo 50-60 minut, odvisno od pečice (preden vzamemo iz pečice, zapičimo nož v potico, ce je nož čist, je potica pečena).

V modelu-pekaču pustimo, da se potica rahlo ohladi, nato jo vzamemo iz pekača, obrnemo okoli in počakamo, da se popolnoma ohladi.

KAVARNA IN SLAŠČIČARNA ROLCA

Kavarna in slaščičarna Rolca ima čudovit ambient v mestnem jedru na Gubčevi ulici 1, nahaja se v isti stavbi kot Tehnopark Celje. Najbolj znana sladica kavarne Rolca je Celjska rolca, pohvali pa se lahko tudi z bogato slovensko potico in domačimi pekovskimi izdelki.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.