NAJVEČJI ZNANSTVENO-ZABAVNI PARK V SLOVENIJI

Z vsebinami predstavljamo specifična področja, ki zajemajo poklice, za katere je praviloma manj zanimanja. Spodbujanje zanimanja za področja znanosti, naravoslovja in tehnike, je tako eden od osrednjih ciljev javnega zavoda Tehno park Celje.

Park je zasnovan v treh platformah na kar 4.000 m². V prvi in drugi platformi obiskovalci skozi različne raziskovalne postaje spoznavajo zanimive vsebine, ki se na nanašajo na tematike naravoslovja, tehnike in znanosti. Raziskovalne postaje so zasnovane interaktivno, kar pomeni, da obiskovalci dejavno sodelujejo. Poleg znanosti približujemo tudi zgodbe Celja in njegove okolice, ki jih povzemajo naši Tehno liki.

Osnovnim in srednjim šolam ponujamo šolske programe, ki ustrezajo merilom učnega načrta in se prilagajajo glede na starostno skupino. Ponujamo programe za izvedbo celotnega dne dejavnosti, kot tudi le 2-3 urni obisk. Posebej imamo pripravljene programe za nadarjene učence, s katerimi razvijamo višje kognitivne cilje. Kot novost, smo v tem šolskem letu pripravili program za vrtce, kratko igrano predstavo Znanstvenice Ane in gosenice Fani.

Skozi celotno leto izvajamo različne delavnice, vezane na naravoslovno – tehnične tematike, s katerimi želimo popestriti dogajanje v Tehnoparku Celje.

TEHNOPARK EKIPA

Spoznajte ekipo, ki vas bo popeljala v TEHNO SVET.

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.