Krhka praznična pitka

Krhka praznična pitka, s polnozrnato moko, domačo slivovo marmelado in ganache bele čokolade, predstavlja slasten vrhunec prazničnih okusov. Vsak košček pitke vas popelje v čarobni svet prazničnih okusov.

Recept

Krhko testo:
150 g bele moke
100 g polnozrnate moke
150 g rjavega sladkorja
125 g masla
2 jajci
ščepec soli
 
 
Ganache bele čokolade:
150 g bele čokolade
60 ml sladke smetane
 
 
Postopek
Testo zgnetemo in pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. Ohlajeno testo razporedimo po pekaču za peko pit, pokrijemo s suhim fižolčkom in pečemo na 210 °C cca. 20 minut. Pečeno testo ohladimo, nato pa ohlajenega premažemo z domačo slivovo marmelado. Ganache pripravimo v mikrovalovni pečici. Po vrhu ga prelijemo s čokoladnim ganachejem. Okrasimo jo s prazničnim vzdušjem.

IVANA RISTIĆ *IR DOŽIVETJA*

Kreativna Celjanka Ivana Ristić vedno poskrbi za najlepše butične kulinarične dogodke v mestu pod znamko IR doživetja <3. Nas vedno navdušuje s svojim edinstvenim pristopom do vsakega dogodka, ki pričara nasmehe in najlepše občutke udeležencem.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.