Decembrska tortica

Decembrska tortica z biskvitom iz kakava in grškim jogurtom je prava praznična poslastica. Združuje sočnost biskvita s harmonijo dveh krem, obogatenih z mletim cimetom, sladko smetano in svežino lupinice limone. Z zaključnim oranžnim miror premazom se ta čarobna torta povzpne na novo raven okusnega razkošja.

 

Recept

BISKVIT

4 jajca
70 g bele moke (tip 500)

30 g akava v prahu

30 g jedilnega škroba

 

PRVA KREMA

250 g grškega jogurta

200 ml sladke smetane

70 g sladkorja v prahu

5 g želatine

15 g mletega cimeta, naribana lupinica limone

 

DRUGA KREMA

200 ml grškega jogurta

150 ml sladke smetane

20 g mletega cimeta

70 g sladkorja v prahu

4g želatine

0,100 g miror pomaranče

POSTOPEK

PRIPRAVA BISKVITA

Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca in sladkor stepemo. Moko presejemo in zmešamo s kakavom in škrobom. Dodamo v zmiksana jajca. Maso vlijemo v pekač s peki papirjem. Pečenost preverimo z zobotrebcem, ki mora po pečenju ostati suh. Biskvit prerežemo po širini na pol.

KREMA ZA NADEV IN POSTOPEK

Grški jogurt in smetano zmiksamo. Dodamo sladkor v prahu in mleti cimet. Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 min. Ko se odcedi in stopi, jo dodamo v kremo. Okoli pečenega biskvita postavimo obod z acetatno folijo. Na dno postavimo prvi del biskvita in prvo kremo. Na kremo damo drugi del biskvita in drugo kremo.

Torto postavimo v hladilnik za 6 ur.

Ko je ohlajena, jo premažemo z miror pomarančo.

Hotel Evropa

Hotel Evropa je drugi najstarejši hotel v Sloveniji, zgrajen je bil v poznem 19. stoletju. Njegova arhitektura in interier navdušujeta goste še danes. Izkušnje, ugled in tehnika njihove slaščičarne se izražajo v popolnih sladicah.

https://hotel-evropa.si/

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.