Decembrska tortica
Decembrska tortica z biskvitom iz kakava in grškim jogurtom je prava praznična poslastica. Združuje sočnost biskvita s harmonijo dveh krem, obogatenih z mletim cimetom, sladko smetano in svežino lupinice limone. Z zaključnim oranžnim miror premazom se ta čarobna torta povzpne na novo raven okusnega razkošja.
Recept
BISKVIT
4 jajca
70 g bele moke (tip 500)
30 g akava v prahu
30 g jedilnega škroba
PRVA KREMA
250 g grškega jogurta
200 ml sladke smetane
70 g sladkorja v prahu
5 g želatine
15 g mletega cimeta, naribana lupinica limone
DRUGA KREMA
200 ml grškega jogurta
150 ml sladke smetane
20 g mletega cimeta
70 g sladkorja v prahu
4g želatine
0,100 g miror pomaranče
POSTOPEK
PRIPRAVA BISKVITA
Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca in sladkor stepemo. Moko presejemo in zmešamo s kakavom in škrobom. Dodamo v zmiksana jajca. Maso vlijemo v pekač s peki papirjem. Pečenost preverimo z zobotrebcem, ki mora po pečenju ostati suh. Biskvit prerežemo po širini na pol.
KREMA ZA NADEV IN POSTOPEK
Grški jogurt in smetano zmiksamo. Dodamo sladkor v prahu in mleti cimet. Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 min. Ko se odcedi in stopi, jo dodamo v kremo. Okoli pečenega biskvita postavimo obod z acetatno folijo. Na dno postavimo prvi del biskvita in prvo kremo. Na kremo damo drugi del biskvita in drugo kremo.
Torto postavimo v hladilnik za 6 ur.
Ko je ohlajena, jo premažemo z miror pomarančo.
Hotel Evropa
Hotel Evropa je drugi najstarejši hotel v Sloveniji, zgrajen je bil v poznem 19. stoletju. Njegova arhitektura in interier navdušujeta goste še danes. Izkušnje, ugled in tehnika njihove slaščičarne se izražajo v popolnih sladicah.