Arašidkoti
Recept je popoln za vse navdušence arašidov! Za pripravo tega posladka potrebujete le nekaj preprostih sestavin, ki bodo pričarale slastne grižljaje.
Recept
Sestavine:
- 1 jajce,
- 250 g arašidovega masla,
- 80 g kokosovega sladkorja,
- 1 žlička vanilijeve paste,
- približno 16 žličk jagodne marmelade brez dodanega sladkorja in
- 50 g koščkov lešnikov.
Postopek
V večjo posodo stresi arašidovo maslo, kokosov sladkor, jajce, vanilijevo pasto in z električnim mešalnikom dobro premešaj, da nastane enotna zmes. Iz dobljene mase oblikuj kroglice in vsako povaljaj v koščkih lešnikov. Kroglice postavi na namaščen papir za peko (pazi, da so dovolj narazen) in v vsako s prstom ali žličko naredi vdolbino (če ob straneh nastanejo razpoke, jih s prsti ponovno oblikuj). Vanjo z žličko nadevaj jagodno marmelado brez dodanega sladkorja. Peci 12 minut na 170 °C.
GUDAFUDA
Ana Lajlar je kulinarična ustvarjalka pod imenom Gudafuda. Njeno kulinarično ustvarjanje se kaže skozi edinstvene recepte, barvite jedi in inovativne okuse. Svojo kulinarično strast deli s sledilci na svojem Instagram profilu @gudafuda, kjer navdušuje z recepti, nasveti in utrinki iz svoje kuhinje. Ana prav tako gostuje s svojimi delavnicami pod znamko Cele kuha. Nedavno je delila svoj skrivnostni recept za Gudafuda piškotke.