ZABAVNI STEAM KOT INOVATIVNO UČNO OKOLJE

Izobraževalni pristop, ki združuje znanost, tehnologijo, ekologijo, tehniko, umetnost in matematiko.

 

 

:

Petek, 8. 3. 2024, od 14.00 do 19.30 in

Sobota, 9. 3. 2024, od 8.30 do 15.00

Tehnopark Celje, Gubčeva ulica 1, 3000 Celje

 

 

Windows 11 23H2 DVODNEVNA MEDNARODNA KONFERENCA za delujoče v vzgoji in izobraževanju v vrtcih ter v osnovnih in srednjih šolah.

 

Windows 11 23H2Prijava bo možna od 1. 2. 2024 do 1. 3. 2024!

 

Windows 11 23H2Kotizacija za konferenco znaša 25 EUR. Kotizacijo plačajo vsi udeleženci.

Kotizacija vključuje: Konferenčno gradivo, zbornik s prispevki, potrdilo o udeležbi na konferenci, osvežilne napitke (voda, sok, kava, čaj).

ZAKAJ SE UDELEŽITI KONFERENCE?

Za dvig ozaveščenosti in vzgojni potencial skupnosti STEAM!

 

Pridružite se nam na dvodnevnem dogodku privlačnih in navdihujočih predstavitev ter interaktivnih delavnic s STEAM strokovnjaki.

 

Konferenca bo osredotočena na integracijo znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike (STEAM) v izobraževalne programe. Naš cilj je opremiti učitelje z naprednimi in učinkovitimi metodami poučevanja, ki bodo spodbujale kritično razmišljanje in ustvarjalnost pri učencih in dijakih ter bodo prenosljive tudi v vzgojno-izobraževalni proces.

PRENOS ZNANJA V UČILNICE

Osrednji poudarek konference bodo delavnice in aktivnosti preko katerih boste udeleženci lahko praktično preizkusili vsebine zabavnega STEAM področja, ki ga za predšolske otroke, učence in dijake izvajamo v Tehnoparku Celje in so prenosljive tudi v vzgojno izobraževalni proces.

 

STEAM STROKOVNJAKI

ANDREJ FIDERŠEK in MIHA VODLAN, Zero Waste Žalec je civilna iniciativa, ki deluje v okviru Turističnega društva Žalec, katere cilj je Žalsko občino usmeriti na pot k družbi brez odpadkov. Civilna iniciativa izhaja iz zavedanja o negativnih antropogenih vplivih na ekosisteme ter teženj po tranziciji v okolju prijaznejši življenjski slog oz. ekonomski sistem. Naše aktivnosti obsegajo informiranje in osveščanje, občank in občanov o konceptu Zero Waste oz. o brez-odpadnem načinu življenja. Preko širjenja dobrih praks si želimo stkati nove, krožne gospodarske vezi med družbenimi in poslovnimi subjekti, kjer se snovne zanke prepletajo ter ohranjajo v lokalnem okolju.

ANDREJ P. ŠKRABA, Astra AI, je ustanovitelj portala Astra.si, ki mladim pomaga pri učenju matematike. Z več kot 2.500 brezplačnimi video vsebinami in več kot 25 milijoni ogledov je eden najbolj priljubljenih tutorjev matematike, ki pa svojih učencev nikoli ne vidi v živo. Vseeno pa zasleduje vizijo, da bi vse šolajoče otroke in mladostnike navdušil za matematiko.

Alen Rupnik, kemijski inženir in kuhar, ki se ga spomnimo tudi iz prve sezone MasterChefa Slovenije. Svoji dve strasti je združil v znanstveno disciplino v kulinariki, molekularno kuhinjo - modernistično obliko kuhinje, ki kuharje spodbuja, da eksperimentirajo z avantgardnimi kombinacijami okusov in načini predstavitve hrane.

Alenka Gros, profesorica matematike in računalništva v OŠ, ROID v OŠ, ročnih del v OŠ. Prav tako skrbi za informacijsko tehnologijo na šoli in v vrtcu.

Alenka Knez uni. dipl. inž. str., ustanoviteljica in gonilna sila S.O.S. šole ter inženirka leta 2020. Kot ustanoviteljica S.O.S. šole se zavzema za dobro znanje matematike in je podpora šolarjem, staršem, učiteljem in javni šoli. Z didaktičnimi pristopi, ki temeljijo na povsem konkretni ravni, želi doseči razumevanje temeljev matematike v prvih treh razredih osnovne šole in s tem spodbuditi njihovo veselje do te nepogrešljive življenjske veščine in preprečiti zaplete in nezadovoljstvo v višjih razredih. Njeno vodilo je »Matematiko z rokami delam SAM, zato več ZNAM«.

Eleana Balla je fizičarka z magisterijem iz znanstvene vzgoje. Od leta 2004 je zaposlena v oddelku za izobraževalne programe v Muzeju znanosti in tehnologije v Solunu, Grčija (NOESIS). Njene glavne odgovornosti so načrtovanje, razvoj in izvajanje izobraževalnih programov. V zadnjih 15 letih se je osredotočila na navdihovanje in motiviranje mladih za vključevanje v znanost ter zagotavljanje pomenljivega izobraževanja na področju STEM. Oblikuje dejavnosti tako za šolske skupine kot za odrasle, ki temeljijo na najnovejših smernicah poučevanja znanosti v neformalnem izobraževanju.

...

PROGRAM KONFERENCE

PETEK 8. marec 2024

SPREJEM IN REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

 

Otvoritev in pozdrav direktorice Tehno parka Celje Andreje Erjavec

 

Pozdrav predstavnika MOC-a

 

Predstavitev delovanja Tehno parka Celje

 

Vabljeno predavanje – Jernej Pangeršič (Microsoft 365 Copilot)

 

DELAVNICE 1. SKLOP

 

Raziskujem, opazujem, kreiram in spoznavam anatomijo roke, Simona Šalej

Primernost: učitelji OŠ (2. in 3. triada) in SŠ

 

Kemija v kuhinji, dr. Nataša Kovačič

Primernost: učitelji OŠ (3. triada) in SŠ

 

Igrifikacija naravoslovnih (STEAM) vsebin za učence osnovne šole, Primož Brankovič in Mihaela Levpušček, e-hiša, hiša poskusov Nova Gorica

Primernost: učitelji OŠ (1., 2. in 3. triada)

 

Otroški vodnik po možganih, dr. Maša Jazbec

Primernost: učitelji OŠ (1., 2. in 3. triada)

 

LEGO Education robotika v 3. triadi), Maja Gačnik, Legama

Primernost: učitelji OŠ (2. in 3. triada)

 

Znanstvena predstava Znanstvenica Ana in gosenica Fani, Tehnopark Celje

Primernost: vzgojitelji, učitelji OŠ (1. triada)

 

Osnove bločnega programiranja (za dekleta) v osnovni šoli, Alenka Gros, prof. matematike in računalništva

Primernost: učitelji OŠ (1., 2. in 3. triada)

 

 

PRIJAVE

PRIJAVITE SE NA GUMBU SPODAJ.

Kotizacijo poravnate preko spletnega plačila TUKAJ, in sicer do 1. 3. 2024!

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.