Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

 

✨️CIMETOVE ROLCE✨️

Puhaste, mehke in naravnost okusne. Ko boste poskusili ta recept in rolce, se ne boste nikoli več vrnili k nobenemu drugemu receptu!

Preden pa se sami preizkusite v kuhinji - vabljeni, da obiščete hiško Starega Piskra v Pravljični deželi. Cimetove rolce imajo na voljo vsak dan do konca decembra.

 

RECEPT ZA 10 ROLC

TESTO

  • 625 g moke
  • 115 g masla
  • 480 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 2 žlički soli

POLNILO

  • 170 g masla
  • 165 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici cimeta

GLAZURA

  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu

 

POSTOPEK:

1. Mleko zagrejemo toliko, da je mlačno.

2. Zmešamo suhe sestavine. Maslo pustimo zunaj toliko časa, da postane mazljivo.

3. Zamesimo vse skupaj v voljno testo. To mora biti relativno tekoče.

4. Vzhajamo dokler se testo ne podvoji.

5. Razvaljamo na pomokani površini kot potico.

6. Polnilo naredimo tako, da zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem in cimetom.

7. Zvijemo rolice in narežemo na 10 kosov.

8. Pekač pokrijemo s peki papirjem in na njem vzhajamo rolice, dokler se ne podvojijo v velikosti.

9. Pečemo 20 minut na 160 stopinj.

10. Zmešamo kislo smetano in sladkor v prahu, premažemo in pečemo še 5 minut.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.