✨️CIMETOVE ROLCE✨️
Puhaste, mehke in naravnost okusne. Ko boste poskusili ta recept in rolce, se ne boste nikoli več vrnili k nobenemu drugemu receptu!
Preden pa se sami preizkusite v kuhinji - vabljeni, da obiščete hiško Starega Piskra v Pravljični deželi. Cimetove rolce imajo na voljo vsak dan do konca decembra.
RECEPT ZA 10 ROLC
TESTO
- 625 g moke
- 115 g masla
- 480 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 vrečka suhega kvasa
- 2 žlički soli
POLNILO
- 170 g masla
- 165 g rjavega sladkorja
- 2 žlici cimeta
GLAZURA
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
POSTOPEK:
1. Mleko zagrejemo toliko, da je mlačno.
2. Zmešamo suhe sestavine. Maslo pustimo zunaj toliko časa, da postane mazljivo.
3. Zamesimo vse skupaj v voljno testo. To mora biti relativno tekoče.
4. Vzhajamo dokler se testo ne podvoji.
5. Razvaljamo na pomokani površini kot potico.
6. Polnilo naredimo tako, da zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem in cimetom.
7. Zvijemo rolice in narežemo na 10 kosov.
8. Pekač pokrijemo s peki papirjem in na njem vzhajamo rolice, dokler se ne podvojijo v velikosti.
9. Pečemo 20 minut na 160 stopinj.
10. Zmešamo kislo smetano in sladkor v prahu, premažemo in pečemo še 5 minut.