Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

 

Kavarna in slaščičarna Rolca

Kavarna in slaščičarna Rolca ima čudovit ambient v mestnem jedru na Gubčevi ulici 1, nahaja se v isti stavbi kot Tehnopark Celje. Najbolj znana sladica kavarne Rolca je čokoladna rolca, pohvali pa se lahko tudi z bogato slovensko potico in domačimi pekovskimi izdelki.

 

 

MMMM... TOKRAT IZ ROLCE DIŠI PO CIMETOVIH ZVEZDICAH.

 

 

POTREBUJEMO

- 500 g moke (gladka tip 400)

- 360 g masla

- 240 g sladkorja v prahu

- 200 g mletih orehov

- 6 žlic mleka

- 20 g vanilij sladkorja

- 9 g cimeta

 

POSTOPEK

*Vse sestavine naj bodo na sobni temperaturi že pred mešanjem.

Vse sestavine damo v mešalnik in mešamo približno 10 minut. Ko končamo z mešanjem položimo maso v hladilnik (lahko tudi ven na hladno) za približno 2 uri. Še bolje je, če maso pustimo na hladnem čez noč. Čez 2 uri (ali pa naslednji dan) maso razvaljamo na približno 5 mm debeline ter z modelčki naredimo piškote v obliki zvezdic. Potrebujemo enako število polnih zvezdic in zvezdic, ki imajo na sredini luknjo narejeno z manjšo zvezdico. Nato piškote pečemo na 180 stopinj celzija (pečico že prej segrejemo). Piškote pečemo 10 minut. Ko so pečeni še malo počakamo, da piškoti niso več vroči in jih sestavimo. Polne zvezdice namažemo z ribezovo marmelado (ali katerokoli drugo) in nanj položimo zvezdico z luknjo. Počakamo, da se piškoti do konca ohladijo.

Pa sladek dober tek!

 

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.