Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

PRAZNIČNI MUFFINI

***Okus zime v sladkih majhnih grižljajih***

Kaj potrebujemo?

Makov biskvit

3 jajca

120 g sladkorja

120 ml olja

120 g gladke moke

35 g mletega maka

5 g sode bikarbone

110 ml mleka

ščepec soli

Karamelizirane hruške:

3 sočne hruške

3 žlice sladkorja

kardemom

cimet

Krema:

100 ml sladke smetane

250 g mascarpone

vanilija

 

Postopek:

Pripravimo najprej biskvitno maso. Zmiksamo jajca in sladkor, dodamo olje. V drugi posodi pripravimo moko, mak in sodo bikarbono. Na koncu na hitro primešamo mleko in čisto na koncu dodamo ščepec soli.

Pečemo v papirnatih skledčkah v obliki muffina na 180 °C cca 15 minut. Med tem časom karameliziramo hruške. Pustimo, da se ohladi.

Za kremo zmešamo skupaj sladko smetano in mascarpone, sladkamo po želji. Ohlajenim mufinčkom izdolbemo luknjo, dodamo hruške, žlico karamele in zaključimo s kremo.

Pri krašenju uporabite svojo domišljije, tako, kot je naše življenje polno čarobnosti in sladkih trenutkov.

Pa ne pozabite najslajša jed v prazničnem mesecu so objemi, poljubi in lepa beseda.

 

Ivana Ristić *IR doživetja*

Kreativna Celjanka Ivana Ristić vedno poskrbi za najlepše butične kulinarične evente v mestu pod znamko IR doživetja <3. Nas vedno navdušuje s svojim edinstvenim pristopom do vsakega dogodka, ki pričara nasmehe in najlepše občutke udeležencem.

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.