Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

Pišek bar: Scotch Royal #prazničnedobrote

PIŠEK BAR

Prostor, kjer ne smeš manjkati za kavo, zajtrk, brunch ali zabavo.

 

SCOTCH ROYAL

To jed bi običajno pripravili za vrtno zabavo v Buckinghamski palači, ki jo vsako leto gosti kraljica Elizabeta II. Tokrat pa bo ta kraljeva jed našla pot v vašo kuhinjo in navdušila vaše goste, ki se bodo počutili prav kraljevsko.

 

Mehko kuhano jajce odeto v mešanico dimljenega lososa in gamberov, ocvrto v japonskih panko drobtinah. Prelito z omako iz jogurta z baziliko, mladim ingverjem, limeto, s keta (lososove ikre) in kajenskim poprom.

 

SESTAVINE:   

80 g dimljenega lososa

60 g gamberov

1 jajce

2 g drobnjaka

1 g limetine lupine

1g limonine lupine

10 g Panko drobtin (japonska vrsta drobtin)

2 g Keta (lososove ikre)

4 g mladega ingverja

10 g bazilike

40 g grškega jogurta

 

POSTOPEK

Jajce kuhaš v vreli vodi (6 min) in nato jih ohladiš. Dimljen losos in gambere grobo zmelješ v mešalniku, dodaš nasekljan drobnjak ter naribaš limonino in limetino lupino. Jajce zaviješ v zmes iz lososa in gamberov ter paniraš v moki, žvrkljanemu jajcu in panko drobtinah. Cvreš v olju na 170 °C, približno 6 minut. Pustiš počivati 2 minuti in nato prerežeš na pol. Na koncu začiniš z malo kajenskega popra.

 

Priprava omake: baziliko na hitro pokuhaš v vreli vodi, ohladiš v ledeni vodi ter zmiksaš z grškim jogurtom. Dodaš malo soli in limone.

Na koncu dodamo še mladi ingver, ki služi kot dekoracija, na sredini ali ob strani jajca.

 

Chef Luka Grabar

 

https://www.pisekbar.si/ 

 

Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje ~ od petka, 10. 12. 2021~.

POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.