PIŠEK BAR
Prostor, kjer ne smeš manjkati za kavo, zajtrk, brunch ali zabavo.
SCOTCH ROYAL
To jed bi običajno pripravili za vrtno zabavo v Buckinghamski palači, ki jo vsako leto gosti kraljica Elizabeta II. Tokrat pa bo ta kraljeva jed našla pot v vašo kuhinjo in navdušila vaše goste, ki se bodo počutili prav kraljevsko.
Mehko kuhano jajce odeto v mešanico dimljenega lososa in gamberov, ocvrto v japonskih panko drobtinah. Prelito z omako iz jogurta z baziliko, mladim ingverjem, limeto, s keta (lososove ikre) in kajenskim poprom.
SESTAVINE:
80 g dimljenega lososa
60 g gamberov
1 jajce
2 g drobnjaka
1 g limetine lupine
1g limonine lupine
10 g Panko drobtin (japonska vrsta drobtin)
2 g Keta (lososove ikre)
4 g mladega ingverja
10 g bazilike
40 g grškega jogurta
POSTOPEK
Jajce kuhaš v vreli vodi (6 min) in nato jih ohladiš. Dimljen losos in gambere grobo zmelješ v mešalniku, dodaš nasekljan drobnjak ter naribaš limonino in limetino lupino. Jajce zaviješ v zmes iz lososa in gamberov ter paniraš v moki, žvrkljanemu jajcu in panko drobtinah. Cvreš v olju na 170 °C, približno 6 minut. Pustiš počivati 2 minuti in nato prerežeš na pol. Na koncu začiniš z malo kajenskega popra.
Priprava omake: baziliko na hitro pokuhaš v vreli vodi, ohladiš v ledeni vodi ter zmiksaš z grškim jogurtom. Dodaš malo soli in limone.
Na koncu dodamo še mladi ingver, ki služi kot dekoracija, na sredini ali ob strani jajca.
Chef Luka Grabar
Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje ~ od petka, 10. 12. 2021~.
POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA