Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

Lisjak Celjski: Hrustljava postrv #prazničnedobrote

Lisjak Celjski

Hiša Lisjak je prišla v Celje! V novi kavarni in restavraciji Lisjak Celjski nudijo odlično izbiro tortic, zajtrkov, tedenskih malic, kosila in a’la carte večerje. Kulinarične dobrote in zaposleni so tisti, ki dajejo poseben pečat tudi novi lokaciji

 

Hrustljava postrv
na grahovem pireju
z julienne zelenjavo
in lečo

Ta recept je kot nalašč za hiter in izjemno okusen obrok. Za še boljši končni rezultat priporočamo postrvi iz okoliških ribogojnic, saj so najbolj okusne sveže in lokalno gojene.

 

SESTAVINE ZA 1 OSEBO:

200 g graha

100 g masla

2 dcl mleka

sol, poper, muškatni orešček

3 dcl vode

julienne zelenjava (zelenjava narezana na rezance: korenje, koleraba, zelena, gomolj, bučke)

50 g rjave leče

200 g file postrvi

150 g koruznih kosmičev (zdrobljenih)

100 g oluščenih bučnic

100 g ostre moke

1 jajce

olje za cvrtje

 

POSTOPEK

Vodo in mleko skupaj z začimbami zavremo ter dodamo grah. Ko je grah kuhan, ga (v thermomixu) zmeljemo v gladko strukturo. Postopoma dodajamo raztopljeno maslo in tekočino po potrebi.

Zelenjavo skuhamo na sopari in vanjo dodamo kuhano lečo.

Nato spaniramo postrv (jajce, moka, koruzni kosmiči in bučnice), jo ocvremo do rahlo zlate barve ter jo položimo na grahov pire z julijenne zelenjavo.

 

Chef Jernej Fonda

 

http://www.hisa-lisjak.si/

 

Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje.

POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.