Lisjak Celjski
Hiša Lisjak je prišla v Celje! V novi kavarni in restavraciji Lisjak Celjski nudijo odlično izbiro tortic, zajtrkov, tedenskih malic, kosila in a’la carte večerje. Kulinarične dobrote in zaposleni so tisti, ki dajejo poseben pečat tudi novi lokaciji
Hrustljava postrv
na grahovem pireju
z julienne zelenjavo
in lečo
Ta recept je kot nalašč za hiter in izjemno okusen obrok. Za še boljši končni rezultat priporočamo postrvi iz okoliških ribogojnic, saj so najbolj okusne sveže in lokalno gojene.
SESTAVINE ZA 1 OSEBO:
200 g graha
100 g masla
2 dcl mleka
sol, poper, muškatni orešček
3 dcl vode
julienne zelenjava (zelenjava narezana na rezance: korenje, koleraba, zelena, gomolj, bučke)
50 g rjave leče
200 g file postrvi
150 g koruznih kosmičev (zdrobljenih)
100 g oluščenih bučnic
100 g ostre moke
1 jajce
olje za cvrtje
POSTOPEK
Vodo in mleko skupaj z začimbami zavremo ter dodamo grah. Ko je grah kuhan, ga (v thermomixu) zmeljemo v gladko strukturo. Postopoma dodajamo raztopljeno maslo in tekočino po potrebi.
Zelenjavo skuhamo na sopari in vanjo dodamo kuhano lečo.
Nato spaniramo postrv (jajce, moka, koruzni kosmiči in bučnice), jo ocvremo do rahlo zlate barve ter jo položimo na grahov pire z julijenne zelenjavo.
Chef Jernej Fonda
Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje.
POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA