GOSTILNA OŠTIRKA
Gostilna Oštirka je ena izmed prepoznavnejših restavracij v Celju. Oštirka je staro pogovorno ime za krčmarico oziroma gostilničarko. Gostilna sicer sledi tradiciji, pa vendar imajo jedi in ambient moderni pridih, ki privabi še tako zahtevnega gosta.
SVINJSKA RIBICA V TESTU / PIRE IZ KORENJA / SOTIRAN ROMANESKO
Svinjska ribica v testu s prilogo bo navdušila tiste, ki obožujejo klasiko z nekoliko modernim pridihom.
SESTAVINE (za 4 osebe):
800 g svinjske ribice 800 g
400 g listnatega testa
100 g gob
50 g čebule
200 g korenja
100 g masla
muškatni orešček
3 kom zvezdastega janeža
sol
poper
olje
350 g romanesko (križanec brokolija s cvetačo)
1 jajce
POSTOPEK
Svinjsko ribico očistimo, začinimo s soljo in poprom ter popečemo na olju. V posebni ponvi prepražimo čebulo in drobno narezane gobe ter začinimo.
Listnato testo razvaljamo na približno ½ cm debeline, nanj dodamo prepražene gobe in popečeno meso. Vse skupaj zavijemo v rolado in pustimo počivati 30 min na hladnem.
Pred peko rolado premažemo z jajcem in pečemo v pečici 25 minut na 200 °C.
Za korenčkov pire olupimo korenje in ga, narezanega na kocke, kuhamo v slani vodi z janeževo zvezdo in ščepom muškatnega oreščka.
Kuhano korenje odcedimo in odstranimo janeževo zvezdo. V mešalniku zmiksamo korenje z nekaj masla v gladek pire in ga po potrebi dosolimo.
Romanesko očistimo in ga v vreli vodi blanširamo ter na koncu na maslu posotiramo.
Pečeno rolado razrežemo na rezine in jo skupaj s pirejem in romaneskom postrežemo na krožniku.
Chef Miran Ojsteršek
Prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje.
POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA