Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

Gostilna Oštirka: Svinjska ribica v testu s prilogo #prazničnedobrote

GOSTILNA OŠTIRKA

Gostilna Oštirka je ena izmed prepoznavnejših restavracij v Celju. Oštirka je staro pogovorno ime za krčmarico oziroma gostilničarko. Gostilna sicer sledi tradiciji, pa vendar imajo jedi in ambient moderni pridih, ki privabi še tako zahtevnega gosta.

 

 

SVINJSKA RIBICA V TESTU / PIRE IZ KORENJA / SOTIRAN ROMANESKO

Svinjska ribica v testu s prilogo bo navdušila tiste, ki obožujejo klasiko z nekoliko modernim pridihom.

SESTAVINE (za 4 osebe):

800 g  svinjske ribice 800 g

400 g  listnatega testa

100 g gob

50 g čebule

200 g korenja

100 g masla

muškatni orešček

3 kom zvezdastega janeža

sol

poper

olje

350 g romanesko (križanec brokolija s cvetačo) 

1 jajce

 

POSTOPEK

Svinjsko ribico očistimo, začinimo s soljo in poprom ter popečemo na olju. V posebni ponvi prepražimo čebulo in drobno narezane gobe ter začinimo.

Listnato testo razvaljamo na približno ½ cm debeline, nanj dodamo prepražene gobe in popečeno meso. Vse skupaj zavijemo v rolado in pustimo počivati 30 min na hladnem.

Pred peko rolado premažemo z jajcem in pečemo v pečici 25 minut na 200 °C.

Za korenčkov pire olupimo korenje in ga, narezanega na kocke, kuhamo v slani vodi z janeževo zvezdo in ščepom muškatnega oreščka.

Kuhano korenje odcedimo in odstranimo janeževo zvezdo. V mešalniku zmiksamo korenje z nekaj masla v gladek pire in ga po potrebi dosolimo.

Romanesko očistimo in ga v vreli vodi blanširamo ter na koncu na maslu posotiramo.

Pečeno rolado razrežemo na rezine in jo skupaj s pirejem in romaneskom postrežemo na krožniku.

Chef Miran Ojsteršek

 

www.ostirka.com

 

Prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje.

POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.