Dobríne - By Luka Gmajner
V Dobrínah najdete ponudbo vrhunskih lokalnih izdelkov in dobrote z drožmi. Njihov slogan -»Odtis pristnosti« - izraža pristnost produktov, ki jih ponujajo. Njihovi produkti so lastni pekovski izdelki in dodatna ponudba domačih proizvajalcev.
PRAZNIČNI NARASTEK IZ STAREGA KRUHA
Star kruh lahko dobro uporabimo za praznično jed. Namesto krutonov in drobtin pripravite okusen prazničen narastek, ki bo navdušil vaše goste.
SESTAVINE:
380 g narezanega ˝starega˝ drožnega kruha - Tartin
500 ml mleka
50 g suhih jurčkov
1 čebula
3 stroki česna
80 g pancete krškopoljskega pujsa kmetije Žgajner
svež peteršilj
3 jajca
3 beljaki
200 g kisle smetane
zeliščna sol Heart made by Borut Jovan
POSTOPEK
Zavremo mleko, dodamo suhe jurčke in mešanico prelijemo čez narezan kruh. V ponvi na nizki temperaturi, brez maščobe, popražimo panceto do zlato rumene barve. Dodamo sesekljano čebulo in česen. Združimo z mešanico kruha, primešamo cela jajca s kislo smetano in sneg iz stepenih beljakov. Začinimo po okusu z zeliščno soljo in sveže mletim poprom ter svežim peteršiljem.
Pečemo v poljubnem modelu pri 150 stopinjah Celzija, 40 minut.
Chef Luka Gmajner
Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje ~ od petka, 10. 12. 2021~.
POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA