Praznične dobrote celjskih kuharjev

Praznične dobrote celjskih kuharjev

Dobrine: Praznični narastek iz starega kruha #prazničnedobrote

Dobríne - By Luka Gmajner

V Dobrínah najdete ponudbo vrhunskih lokalnih izdelkov in dobrote z drožmi. Njihov slogan -»Odtis pristnosti« - izraža pristnost produktov, ki jih ponujajo. Njihovi produkti so lastni pekovski izdelki in dodatna ponudba domačih proizvajalcev.

 

PRAZNIČNI NARASTEK IZ STAREGA KRUHA

Star kruh lahko dobro uporabimo za praznično jed. Namesto krutonov in drobtin pripravite okusen prazničen narastek, ki bo navdušil vaše goste.

 

SESTAVINE:

380 g narezanega ˝starega˝ drožnega kruha - Tartin

500 ml mleka

50 g suhih jurčkov

1 čebula

3 stroki česna

80 g pancete krškopoljskega pujsa kmetije Žgajner

svež peteršilj

3 jajca

3 beljaki

200 g kisle smetane

zeliščna sol Heart made by Borut Jovan

 

POSTOPEK

Zavremo mleko, dodamo suhe jurčke in mešanico prelijemo čez narezan kruh. V ponvi na nizki temperaturi, brez maščobe, popražimo panceto do zlato rumene barve. Dodamo sesekljano čebulo in česen. Združimo z mešanico kruha, primešamo cela jajca s kislo smetano in sneg iz stepenih beljakov. Začinimo po okusu z zeliščno soljo in sveže mletim poprom ter svežim peteršiljem.

Pečemo v poljubnem modelu pri 150 stopinjah Celzija, 40  minut.

 

Chef Luka Gmajner

 

https://www.dobrine.si/

 

Oddajte svojo prijavo in prevzemite svojo BREZPLAČNO kulinarično knjižico na recepciji Tehnoparka Celje ~ od petka, 10. 12. 2021~.

POHITITE, ŠTEVILO KNJIŽIC JE OMEJENO❗ : PRIJAVA

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.