Učna pot: »OD ODPADKOV DO ENERGIJE«

Naslednji teden bomo izvedli prvo pilotno učno pot z naslovom »Od odpadkov do energije« za šolske skupine, v projektu bodo sodelovali osmošolci III. OŠ Celje. Omenjena učna pot se je že izkazala za uspešno s skupino odraslih, ki je bila izvedena v aprilu 2023.

 

Kot pomnimo je omenjena pilotna učna pot za odrasle potekala ob Dnevu Zemlje, 20. 4. 2023, v sodelovanju Mestne občine Celje, Tehnoparka Celje, Simbia, Toplarne in Energetike Celje. Program je bil namenjen vsem, ki so želeli pridobiti dodatno znanje o trajnostnem ravnanju v našem vsakdanjem življenju. Pot se je začela v Tehnoparku Celje, nadaljevala s Celebusom do RCERO-a in Toplarne Celje.

 

Učna pot pa se je prav tako izkazala zanimiva za šolske skupine, saj se tematika odlično povezuje s šolskim programom in aktualnimi vsebinami. Naslednji četrtek bodo osmošolci III. OŠ Celje preizkusili nov aktualen šolski program, ki bo privabil šolske skupine. Učenci se bodo seznanili s pravilnim ločevanjem in procesom obdelave odpadkov, uporabo odpadkov za pridobivanje električne in toplotne energije ter pridobili okoljevarstvene kompetence, ki jih bodo lahko uporabili v vsakdanjem življenju za lepšo in trajnostno prihodnost. V Tehnoparku Celje bomo na inovativen način prikazali sodobne pristope trajnostnega razvoja in izpostavili okoljevarstveno problematiko. Učenci bodo tudi izračunali vrednost ogljičnega odtisa na primeru svoje skupine in spoznali kako lahko prispevajo k zmanjšanju le tega. Ker imamo samo 1 planet, šteje vsako trajnostno dejanje!

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.