Veselo trajnostno praznovanje

Včeraj smo v trajnostnem duhu praznovali rojstni dan Mestne občine Celje. Slogan ˝Ustvarimo trajnostno Celje˝ se je navezoval na razvoj Celja kot trajnostnega mesta - mesta, ki je zgrajeno na načelih ekologije, izobraževanja in enakosti.

Obiskovalcem smo ob veselem praznovanju omogočali brezplačen vstop v Tehnopark Celje in jih z dodatnimi aktivnostmi ozaveščali o pristopih trajnostnega ravnanja in o načelih trajnostnega mesta. Aktivnosti kot so tekmovanje v ločevanju odpadkov, trajnostno nakupovanje in trajnostne REuse delavnice so popestrile ogled znanstveno-zabavnega parka. V sklopu dodatnega programa je potekala tudi trajnostna kulinarična delavnica - Huda trajnostna kuhinja za vse. Na delavnici so kuharski navdušenci iz osnovnega asortimenta živil, ki se skriva prav v vsaki kuhinji, ustvarili zdrav in hranljiv obrok!

Mimoidoči so lahko občudovali tudi našo info trajnostno stojnico, ki je bila nadvse pomladno okrašena. Hvala IR doživetja!

Celje se razvija in s tem tudi priložnost, da ga ustvarimo trajnostnega. Skupaj lahko prispevamo svoj delež k čistemu in ekološkemu mestu. Skupaj za trajnostno Celje!
Veseli smo, da ste v tako lepem številu praznovali z nami.

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.