TPC klub: VID SELIČ

Vodja aplikacijske skupine Dewesoft

Vid Selič v podjetju Dewesoft opravlja funkcijo vodje aplikacijske skupine, znotraj katere so združeni vsi aplikacijski inženirji in produktni vodje podjetja. Poleg zapisanega je tudi produktni vodja za merilne rešitve na področju hrupa in vibracij. Njegove ključne naloge so povezovanje razvojne ekipe s potrebami in izzivi trga ter zagotavljanje najboljših rešitev v svetu merilne tehnike za stranke, kot so: NASA, SpaceX, Lockheed Martin, Boeing, ESA, IABG, Jaxa, Honeywell, Clemessy, Boeing, Airbus, Thales, Bombardier, Sierra Nevada Corporation, Raytheon, COMAC.

Vid Selič v Dewesoftu skrbi tudi za aktivnosti znotraj ESA razvojnega ekosistema, tj. sodelovanje s podjetji vesoljske industrije znotraj le-tega.

Karierni uspeh zanj pomeni to, da skupaj z ekipo prispeva pri razvoju tehnologij, ki premikajo človeštvo naprej. »Ko se vsake toliko ustavim in razmislim, da našo merilno tehnologijo uporabljajo v vseh industrijah sveta - od vodilnih avtomobilskih proizvajalcev do vseh vesoljskih agencij po svetu - mi to res nariše nasmeh na obraz. Ko pa enkrat v živo in od blizu vidiš satelit ali izstrelitev rakete v vsej svoji veličini pa si nekako ”hooked” do konca življenja.«

Sobota, 23. 3., ob 14.00


Dogodek je brezplačen. prijavite se lahko preko obrazca ali preko elektronskega naslova infotehnopark@celje.si

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.