SPOROČILO ZA JAVNOST

Teden strašne znanosti v Tehnoparku Celje

V Tehnoparku Celje smo za prihajajoče krompirjeve počitnice pripravili pester nabor čarovniških in znanstvenih aktivnosti. Te bodo zaznamovale Teden strašne znanosti in tradicionalno strašno rajanje na zadnji oktobrski dan. V Tehnopark Celje se vrača tudi vikend retro računalništva, tokrat v duhu zabavno-strašljivih iger.

V Tehnoparku Celje bo teden od 26. oktobra do 3. novembra 2024 poln čarovniškega navdiha in znanstvenih odkritij. »Vsak dan, ko bodo vrata Tehnoparka Celje odprta, bo potekalo vsaj petnajst čarovniških in znanstvenih aktivnosti. Čarovniška akademija, izdelaj Halloween svečo, soba strahov, strašna virtualna resničnost, strašljivi svet od blizu, izdelaj čarovniški klobuk, piši z možgani … je le nekaj delavnic in animacij, s katerimi bomo poskrbeli, da bodo obiskovalci pri nas doživeli nekaj nepozabnega. Poskrbeli bomo, da bodo počitniški dnevi strašno zabavni, vrhunec pa bo tudi letos strašno rajanje. Ekipi Tehnoparka Celje se bosta pridružila robota Teo in Barbara, obiskovalce čaka tudi posebna poslikava obraza in strašen foto kotiček,« je povedala Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje.

V slednjega se zadnji oktobrski vikend, za nostalgične duše, tehnološke entuziaste in mlade ter mlade po srcu, vrača tudi retro računalništvo. V sodelovanju z retrocomp.si bodo igričarske spomine obudile strašne klasike v duhu zabavno-strašljivih iger.

Večina čarovniških in znanstvenih aktivnosti v Tednu strašne znanosti bo brezplačnih oz. že vštetih v vstopnico za ogled Tehnoparka Celje, s čimer se bo povečala splošna dostopnost do posameznih delavnic in animacij za različne generacije.

Tehnopark Celje bo v času krompirjevih počitnic zaprt 28. oktobra in 1. novembra 2024.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.