Konferenca ECSITE 2024

Med 5. in 8. junijem 2024 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala konferenca ECSITE 2024, ki jo v vlogi uradnega gostitelja organizira Zavod Kersnikova in soorganizira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Konferenca ECSITE je letno srečanje mreže ECSITE (European Network of Science Centers and Museums) in predstavlja enega najpomembnejših srečanj strokovnjakov s področja popularizacije ter komuniciranja znanosti, kulture ter projektov, vezanih na trajnostni razvoj, raziskave in tehnologije. Udeleženci konference ECSITE, ki prihajajo iz več kot 323 evropskih in svetovnih institucij, predstavljajo več kot 50 držav (5 kontinentov), so v veliki večini direktorji in vodstveni profili znanstveno raziskovalnih institucij in muzejev, menedžerji, raziskovalci, funkcionarji evropskih institucij, predstavniki muzejev, znanstvenoraziskovalnih centrov, znanstveno-tehnoloških parkov, koordinatorji mednarodnih projektov in predstavniki zasebnih podjetij. Več informacij o sami konferenci je na voljo na spletni strani MVZI.

V času konference, ki poteka tri dni (vključno s pred-konferenčnim dnem) se pričakuje, da se bo v Ljubljani zbralo okvirno 1.000 udeleženk in udeležencev s področja popularizacije in komuniciranja znanosti ter vključevanja javnosti v znanstvenoraziskovalne dejavnosti. V okviru programa je ob plenarnem delu predvidenih več kot 80 vsebinskih razprav, seminarjev in delavnic. V času trajanja konference poteka tudi razstavno-tematski del konference »Business bistro«, v sklopu katerega je predvidenih 65 mednarodnih razstavljavcev, kjer se navezujejo poslovni in gospodarski stiki ter sklepajo mednarodna partnerstva.

Podrobnejše informacije glede programa, udeležbe oziroma registracije so na voljo na spletni strani organizatorja (v angleščini) oziroma neposredno pri gostitelju, Zavodu Kersnikova na njihovem elektronskem naslovu.

 

PREDSTAVITEV NA KONFERENCI

Z veseljem vas obveščamo, da bo Tehnopark Celje letos sodeloval na ECSITE konferenci v Ljubljani. Na slovenskem razstavnem prostoru bomo predstavili naše delovanje in projekte, vključno z roboti. Prav tako se bomo udeležili razpravnih panelov, kjer bomo delili naše izkušnje in znanje ter sodelovali z drugimi strokovnjaki s področja znanosti in tehnologije.

Veselimo se srečanja z vami na konferenci ECSITE v Ljubljani!

TEHNOPARK CELJE DEL ECSITE MREŽE

Februarja 2023 smo se pridružili evropski mreži Ecsite, European network science centres & museums, ki deluje kot evropska mreža znanstvenih centrov in muzejev že od leta 1990. Ecsiteova vizija je spodbujati ustvarjalnost in kritično razmišljanje v evropski družbi ter spodbujati državljane, da se ukvarjajo z znanostjo. Tehnopark Celje so prepoznali kot pomemben center v sklopu mreže Ecsite, ki s svojo vizijo in poslanstvom širi zavedanje o pomembnosti vključevanja znanosti v družbo. Zato so se predstavnice Tehnoparka Celje v juniju 2023 udeležile Ecsite konference 2023, ki je potekala v Mediteranskem konferenčnem centru v Valletti, Malta. Na sprejemu novih članov, so uspešno predstavile javni zavod Tehnopark Celje in njegovo delovanje, ki je tudi trajnostno naravnano. Na konferenci je bilo prisotnih 850 udeležencev iz več kot 250 organizacij, slovenske barve pa so predstavljale skupaj z organizacijo KONS (platforma za sodobno raziskovalno umetnost iz Ljubljane), ki to leto v Ljubljani gosti konferenco Ecsite.

Naše predstavnice so lani prejele izjemno pozitiven odziv s strani skupnosti, in z veseljem se že vključujemo v skupne trajnostne strategije in vizije Ecsite mreže. Trajnostne smernice so bile namreč osrednja tema lanskoletne Ecsite konference.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.