Tehnopark Celje je priljubljena destinacija

Tehnopark Celje je priljubljena destinacija za šolske skupine in družinske obiske

Tehnopark Celje je v prvi polovici leta 2023 obiskalo kar 21.938 znanstvenih navdušencev, kar je več kot 5.000 v tem obdobju v primerjavi z letom 2022. Od tega je bilo 60 % družinskih obiskovalcev in 40 % šolarjev.

 

Tehnopark Celje kot turistična atrakcija

Tehnopark Celje je nedvomno pomembna turistična atrakcija v mestu. Med obiskovalci opažamo veliko število tujih obiskovalcev, med katerimi jih je največ iz naše sosednje države Hrvaške, sledi Italija, Nizozemska, Madžarska, Danska, Ukrajina, Slovaška, Avstrija, Poljska in Češka. »Veseli nas, da smo priljubljeni tudi med tujimi turisti, ki jim želimo biti izhodiščna točka za ostale atrakcije v mestu, namreč naši informatorji zelo radi napotijo goste na druge atrakcije in v celjske restavracije. S tem pa tudi dokazujemo, da je Tehnopark Celje pomembna turistična destinacija,« je o turističnem vidiku povedala Andreja Erjavec, direktorica javnega zavoda Tehno park Celje.

 

Dobra obiskanost šol v šolskem letu 2022/2023

V iztekajočem šolskem letu 2022/2023 smo vrtce, osnovne in srednje šole navduševali z različnimi znanstvenimi vsebinami. Pri osnovnošolcih so bili posebej priljubljeni Tehno programi, najbolj je bil obiskan program ENERGIJE, kjer so učenci pridobili naravoslovno-tehnične kompetence ter znanost spoznavali in poizkušali predvsem na zabaven način. Obiskalo nas je več kot 181 šol in 14 vrtcev iz celotne Slovenije.

»Za prihajajoče šolsko leto smo pripravili nov Tehno program TEHNIKE, kjer bodo šolarji v praksi spoznavali nekatere vsebine iz učnega načrta predmeta tehnika in tehnologija ter krepili veščine učenja z raziskovanjem, sodelovanja in reševanja problemov, « je povedala Sabina Gaberšek, vodja projektov v javnega zavoda Tehno park Celje.

 

Poletne znanstvene aktivnosti v Tehnoparku Celje

V celotnem poletju v Tehnoparku Celje potekajo zabavne znanstvene aktivnosti, namenjene vsem generacijam. Tako otroci kot odrasli se lahko to poletje poglobijo v čarobni svet znanosti in zabave. Od interaktivnih eksponatov in praktičnih eksperimentov do navdušujočih predstav in dejavnosti na Znanstveni ploščadi, v Tehnoparku Celje zagotavljamo nepozabno izkušnjo.

Program poletnih dejavnosti vključuje znanstvene delavnice, kjer otroci skozi eksperimente in demonstracije na zabaven in pristopen način spoznavajo osnovne znanstvene koncepte s tedensko izvedbo pestrih aktivnosti: Trajnostne delavnice, Legorobotika, Postani detektiv, Bazen delavnic – konS, Ustvarjam z AI in druge STEAM (pristop k poučevanju znanosti, tehnologije, inženiringa, umetnosti in matematike) delavnice.

Ob živih nastopih in demonstracijah obiskovalci doživijo navdušujočo znanost. Z razvedrilnim pristopom naša izkušena ekipa Tehnoparka Celje prikazuje fizikalne in kemijske pojave ter eksperimente, ki vzbujajo zanimanje za znanost tako pri mladih in starejših. Znanstveni šov TA NORA ZNANOST poteka vsak dan v juliju in avgustu ob 12.15.

Znanstvena doživetja pa so se tudi v letu 2023 vrstila na Znanstveni ploščadi Tehnoparka Celje, kjer smo ustvarili prostor družinskega ustvarjanja, zabave in spoznavanja s STEAM oblikami neformalnega izobraževanja in delavnicami v sklopu dogodkov Lepljiva znanost in Ulična znanost.

V juniju in juliju je za otroke od 8. do 11. leta potekalo počitniško varstvo. Otroci so na prvih terminih spoznavali delavnice STEAM, ki pokrivajo polje znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike. V avgustu pa bo v sodelovanju z društvom Gaia-s potekalo tematsko počitniško varstvo »Postani, kar si želiš, za 1 dan.«

 

Počitniško delo v Tehnoparku Celje

Za dijake in študente omogočamo poletno počitniško delo, ki vključuje raznolike izkušnje s področja turističnega vodenja, spoznavanja naravoslovno – tehničnih vsebin in samostojnega raziskovanja. Na počitniškem delu imamo to poletje 15 dijakov in študentov, ki prihajajo iz celjskih srednji šol in fakultet.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.