Za humano tehnologijo

DEL RAZSTAVE, KI POTEKA V CANKARJEVEM DOMU, SMO GOSTILI TUDI V TEHNOPARKU CELJE.

Včeraj smo obiskali Pregledno razstavo Mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture v Cankarjev domu - z naslovom Za humano tehnologijo. Strokovnjaki, ki delujejo na področjih digitalizacije, humanistike in družboslovja, ekologije, krožnega gospodarstva, trajnostnega razvoja in drugih področjih, skozi razstavo predstavljajo tehnološko-umetniška dela najsodobnejše tehnologije in v samo središče postavljajo temeljne postulate sodobne družbe 21. stoletja.

Del interaktivne razstave, ki si jo lahko ogledate te dni v Cankarjevem domu, smo gostili tudi v Tehnoparku Celje, namreč s centrom RUK in intermedijsko umetnico dr. Mašo Jazbec (soorganizatorko dogodka SPOZNAJ SPOT-A) sodelujemo že od samega začetka delovanja našega zavoda. Skupaj s centrom RUK smo izvedli že dva večja dogodka – TEDEN ROBOTIKE in TEHNO NEURO, ki sta potekala na naši lokaciji. Dogodka, ki sta bila namenjena šolskim skupinam in zainteresirani javnosti sta omogočala pridobitev novih znanj na področju STEAM (znanost, tehnologija, inženirstvo, umetnost in matematika). Na dogodku TEHNO NEURO smo v ospredje postavili napravo NEURO FLY in tehnologijo BCI, ki uporabniku omogoča direktno komunikacijo med možgani in simulatorjem in s tem neposredno usmerjanje letalnika v simulaciji. Na TEDNU ROBOTIKE so RUK-ovci predstavili robotsko roko podjetja YASKAWA ter humanoidno robotko Evo. Prav tako smo izvedli interaktivno delavnico BCI (Brain Computer Interface), s katero so udeleženci spoznavali človeške možgane ter delavnico VR (Virtualna resničnost), kjer smo prikazali praktično uporabo računalniške aplikacije CoSpaces Edu.

Vse, ki se v preteklosti niste uspeli udeležiti naših skupnih dogodkov s centrom RUK in dr. Mašo Jazbec, vabimo na interaktivno razstavo v Cankarjev dom, vse do 4. maja v Prvem preddverju.

Vabljeni tudi k branju naših preteklih dogodkov.

Sodelovanje s centrom RUK in dr. Mašo Jazbec:

TEDEN ROBOTIKE: https://www.tehnopark.si/Novice/Teden-robotike-porocilo/

https://www.tehnopark.si/Novice/Utrinki-teden-robotike-ssker_1/

TEDEN MOŽGANOV- TEHNO NEURO: https://www.tehnopark.si/Novice/Tehno-neuro-uspesno-izveden_1/

https://www.facebook.com/watch/?v=966448404178986

Sodelovanje z dr. Mašo Jazbec:

Interaktivne delavnice: https://www.tehnopark.si/Novice/Za-tehnopark-celje-drmasajazbec/

Nedavni odmevni dogodek: SPOZNAJ SPOT-A: https://www.tehnopark.si/robot-spot/

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.