FIRST LEGO LIGA

V soboto in nedeljo je bilo v Tehnoparku Celju nepozabno vzdušje!

V soboto in nedeljo se je na Platformi 360 v Tehnoparku Celje že drugič odvijalo regijsko tekmovanje FIRST LEGO Liga. Udeležilo se ga je več kot 300 tekmovalcev.

 

V šol. letu 2021/22 je bil pred mlade raziskovalce in programerje, robotike postavljen izziv transporta – prevoza blaga. Kako premikati, prevažati tovor, blago iz kraja v kraj. Na tekmovanju so ocenjevalcem pokazali, kako so problem raziskali, kako so ga reševali, kako so se predstavljali. Ekipe so predstavile veliko odličnih rešitev, nekaj jih bo zagotovo tudi realiziranih.

Srečalo se je 32 ekip iz osnovnih in srednjih šol iz cele Slovenije, ki so se pripravljale od začetka letošnjega šol. leta. Tekmovanje so sestavljaje štiri enakovredne kategorije. Ob robotskem delu – tekmi robotov in predstavitvi zasnove robota, Inovacijskem projektu so enakovredna kategorija osnovne vrednote, ki so srce, rdeča nit programa.

Sodelovali so mladi raziskovalci iz Kopra, Divače, Šentjerneja, Novega mesta, Žalca, štiri ekipe iz Ljubljane, Škofja Loke, Žužemberka, Brežic, Pivke, Velenja, Celja, Vranskega, Šentjurja, Slov. Konjic, Radelj ob Dravi, Medvod, Ljubljane, Sežane, avstrijske Gornje Radgone, Ptuja, Trbovelj, Kočevja in Preserij iz občine Brezovica.

Najboljših trinajst (13) slovenskih ekip se je uvrstilo na Odprto državno prvenstvo FLL 2021/22, ki bo hkrati tudi veliko Finale FLL Adria.  V Finale, na Odprto državno prvenstvo FLL PREVOZ BLAGA so se uvrstile ekipe SuperJufke iz Brihtne buče Žalec, RoboSončki iz OŠ Koper, Roosters iz OŠ Šentjernej, Čeljustniki iz OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, Rising Kelts iz Gimnazije Novo mesto, The Next Generation iz Brihtne Buče Ljubljana, Lego Loka iz OŠ Škofja Loka – Mesto, RoboHorda iz OŠ Preska Medvode, RoboKlik iz OŠ Radlje ob Dravi, MountStorms iz OŠ Pod goro Slov. Konjice, ShapeShifters iz Brihtne buče Celje, RoboVrani iz OŠ Vransko – Tabor in ekipa Black & White iz I. OŠ Celje.

 

Uživali so tudi naši obiskovalci, ki so si lahko ogledali pestro dogajanje.

Več informacij o organizatorju: www.superglavce.org  in o programu, letošnjem izzivu, turnirjih na: www.fll.si

Facebook stran: @fllslovenija

Otroci se lahko na delavnice legorobotike vpišejo tudi pri nas. Potekajo vsak četrtek in soboto. Prijave zbiramo na : https://www.tehnopark.si/Aktualne-delavnice/Tehno-robo-tecaji-so-tu/

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.