TRAJNOSTNE TEMATIKE

V času prvomajskih počitnic v Tehnoparku Celje ni manjkalo zanimivega dogajanja za najmlajše in tudi tiste malo večje znanstvene navdušence. V ospredje smo postavljali trajnostne tematike, ki so vzpodbujale obiskovalce k trajnostnem ravnanju.

 

Vsakodnevno so se izvajale trajnostne kreativne delavnice – Reuse delavnice, kjer so obiskovalci iz odpadnega materiala izdelovali unikatne in uporabne izdelke. Zelo priljubljena je bila tudi Ustvarjalna delavnica s 3D pisalom in Inženirski kotiček, obe aktivnosti sta vzpodbujali udeležence k kreativnem razmišljanju in trajnostnem razvoju v urbanem okolju. Najmlajši obiskovalci so se pomerjali v ločevanju odpadkov in tako skozi zabavo osvojili prva okoljevarstvena znanja.

 

Še vedno pa je zelo priljubljen znanstveni šov – Ta nora znanost, ki privablja obiskovalce iz vseh koncev Slovenije in bližnjih krajev sosednjih držav. Kemijski šov navdušuje vse generacije! Za mlajše obiskovalce je prav tako potekala kemijska delavnica – Kemija za najmlajše, kjer so spoznavali lastnosti snovi, zmesi in ločevanje zmesi, spreminjanje lastnosti snovi pri pojavih, obrnljive in neobrnljive pojave, razlikovanje različnih agregatnih stanj in še mnogo več!

 

OBISKOVALCI PRIHAJAJO Z VLAKOM

V času počitnic (27. 4. – 2. 5. 2023) nas je obiskalo 1785 obiskovalcev, iz parka pa so odhajali več kot zadovoljni. Velik del obiskovalcev je za prevozno sredstvo izbralo vlak v sklopu projekta Z vlakom v Tehnopark Celje – Pustolovsko in okolju prijazno! V sodelovanju s SLOVENSKIMI ŽELEZNICAMI d.o.o. že več kot eno leto omogočamo udoben in pustolovski paket za obisk največjega znanstveno-zabavnega parka! Paket vključuje družinsko povratno vozovnico za vlak iz vseh postaj v omrežju slovenskih železnic s končno postajo Celje in družinsko vstopnico za ogled Tehnoparka Celje. Prav tako se za paket lahko odločijo šolske skupine. S projektom smo se lani pridružili "Evropskemu tednu mobilnosti," ki spodbuja Pomladno doživetje v Tehnoparku Celje spremembe potovalnih navad, ki lahko doprinesejo k čistejšemu okolju in kakovostnemu življenju.

 

POZITIVNA MNENJA

Veseli smo pozitivnih odzivov naših obiskovalcev, ki so zapisali svoje mnenje v času prvomajskih počitnic:

Odlična zabava za celotno družino. (G.R.)

Odličen kraj za otroke! (K.P.)

Lepa izkušnja za vso družino. (M.G.)

Odlična družinska zabava! (B.O.)

Bilo je res zabavno in poučno. Mislila sem, da bo morda malce dolgočasno, ampak sem se zelo motila. Otroci so se zabavali, mi odrasli pa tudi! (N.Z.)

SCRATCH DAN

V Tehnoparku Celje pa se že pripravljamo na SCRATCH DAN, ki bo potekal 13. 5. 2023 v sklopu ogleda znanstveno-zabavnega parka. Scratch dan (Scratch Day) je globalni praznik namenjen vizualnem programskem jeziku Scratch. Otroci bodo osvojili osnove programiranja z bloki in ustvarili lastno igro. Informacije in prijava: https://tehnopark.si/scratch-dan/

Vabljeni!

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.