Udeležba dr. Maše Jazbec na mednarodnem simpoziju SCI_ART II

Slovenija bo tudi letos gostovala na mednarodnem simpoziju SCI_ART II v Ottawi, Kanada, 6. in 7. aprila 2024 . Dogodek, na katerem se bo predstavilo deset držav, združuje področja znanosti in umetnosti.

Ob vsebinski podpori Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) Slovenijo zastopata sodelavka dr. Maša Jazbec ter intermedijska umetnica in raziskovalka Valerie Wolf Gang.

dr. Maša Jazbec, ki deluje na področju robotike in tehnologij povezave med možgani in stroji, bo predstavila najnovejša dognanja na področju povezovanja robotike in nevroznanosti.

Program SCI_ART se aktivno ukvarja z aktualnimi družbenimi temami, pri čemer združuje znanstvene in umetniške pristope za obravnavanje kompleksnih izzivov sodobne družbe. S svojim interdisciplinarnim pristopom omogoča poglobljeno raziskovanje vprašanj, kot so vpliv tehnološkega napredka na družbo, okolijske spremembe, etične dileme v znanosti in tehnologiji ter družbene neenakost

Več na:
https://www.rtvslo.si/kultura/vizualna-umetnost/slovenija-tudi-letos-gostuje-na-mednarodnem-simpoziju-sci_art-ii-v-ottawi/704111
https://www.morel.si/Kultura/sci_art-ii-povezovanja-znanosti-in-umetnosti-/

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.