Beljakovinske ploščice

»Nedolgo nazaj sem zasledila, da bi morali dnevno zaužiti vsaj 100g beljakovin. To je pritegnilo mojo pozornost, zato sem se odločila preračunati svoj jedilnik in ugotovila, da dnevno zaužijem manj kot 100g beljakovin. In zakaj beljakovine? Beljakovine so poglavitne za rast, so osnovni gradnik naših celic, bistvene so tudi za njihovo pravilno delovanje. Če v telo ne vnesemo dovolj beljakovin, potem se prične mišično tkivo razgrajevati. Naše telo v takem primeru deluje tako, da jemlje beljakovine iz dela, kjer jih je največ. Ko beljakovin ni več dovolj, so ogrožene naše vitalne funkcije – imunska odpornost, energija. V prehrano sem torej morala vključiti več beljakovin. Sprva sem se posluževala trgovinskih beljakovinskih ploščic, ki pa so dandanes kar precej drage in velikokrat vsebujejo tudi veliko nezdravih sestavin, zato sem se odločila, da jih poustvarim kar sama doma. Gre za lahke beljakovinske ploščice, ki jih je zelo enostavno pripraviti, potrebuješ le 6 sestavin, najpomembnejše pa je to, da so odličnega okusa.«

 

Mia

RECEPT NA PORTALU CELE KUHA

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.