Carski praženec s čežano

»Mislim, da je čas za nekaj tradicionalnega in nostalgičnega in po mojem mnenju je carski praženec ali kar po domače "šmorn", odlična ideja za nostalgično večerjo, zajtrk ali
sladico. Kaiserschmarrn ali Kaiserschmarren je rahlo sladkana palačinka, ki je dobila ime po avstrijskem cesarju Francu Jožefu I., ki je oboževal to puhasto palačinko, danes pa je
jed poznana po vsem svetu. Meni je recept zaupala moja mami, njej pa že moja babica. Tako se ta recept očitno prenaša iz roda v rod, kar pa to jed naredi še bolj posebno, pristno in domačo. Verjamem, da ste šmorn jedli že vsi ampak ali ga znamo res vsi tudi pripraviti? Mogoče celo na zdrav način? No, danes ti pokažem kako:)«

Mia

RECEPT

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.