Barvito kosilo

»Ribe so zelo pomemben del naše prehrane, vendar nanje kar hitro pozabimo. Predstavljajo pomemben vir visokokakovostnih beljakovin, vsebujejo visoko vsebnost omega-3 maščobnih kislin, ki so ključne za zdravje srca in ožilja ter lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu.

Vsebujejo tudi številne pomembne minerale, kot so jod, selen, cink in železo, ki so ključni za različne funkcije telesa, vključno z delovanjem imunskega sistema, tvorbo rdečih krvnih celic in presnovo.

Ko pa pride do izbire rib, je pomembno preveriti kakšen je njihov izvor. Jaz osebno najraje kupim lokalno pridelane postrvi.

Danes s tabo torej delim recept za barvito kosilo, ki je zelo hranljivo in uravnoteženo, primerno za te pomladne dni:)«

Mia

Sestavine

2 fileja postrvi

3 veliki krompirji

3 srednje veliki korenčki

4 stroki česna

timijan najbolje svež žlica olivnega olja sol, poper, kis solata po izbiri

PRIPRAVA

SERVINGS 2

1 Pečico segrej na 200 stopinj C.
2 Krompir in korenček olupi ter nareži na poljubno velike kose.

3 V posodi zmešaj krompir, timijan, sol in olivno olje.

4 Razporedi po pekaču ter peci nekje 20 min.

5 Nato dodaj zraven krompirja še česen in korenje ter peci dokler ni vse zlato rumeno zapečeno.

6 Vsak file postrvi rahlo posoli in položi na že segreto ponev z nekaj olivnega olja. Pomembno je, da najprej položiš ribo na tisto stran kjer je koža in pečeš nekje 4 min. Potem ribo previdno obrneš in pečeš na drugi strani še dodatnih 2-3 min.

7 Operi solato in jo začini po svoje. Jaz sem uporabila kis, olivno olje ter sol.

8 Vse komponente zloži na krožnik in uživaj.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.