Barvito kosilo
»Ribe so zelo pomemben del naše prehrane, vendar nanje kar hitro pozabimo. Predstavljajo pomemben vir visokokakovostnih beljakovin, vsebujejo visoko vsebnost omega-3 maščobnih kislin, ki so ključne za zdravje srca in ožilja ter lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu.
Vsebujejo tudi številne pomembne minerale, kot so jod, selen, cink in železo, ki so ključni za različne funkcije telesa, vključno z delovanjem imunskega sistema, tvorbo rdečih krvnih celic in presnovo.
Ko pa pride do izbire rib, je pomembno preveriti kakšen je njihov izvor. Jaz osebno najraje kupim lokalno pridelane postrvi.
Danes s tabo torej delim recept za barvito kosilo, ki je zelo hranljivo in uravnoteženo, primerno za te pomladne dni:)«
Mia
Sestavine
2 fileja postrvi
3 veliki krompirji
3 srednje veliki korenčki
4 stroki česna
timijan najbolje svež žlica olivnega olja sol, poper, kis solata po izbiri
PRIPRAVA
SERVINGS 2
1 Pečico segrej na 200 stopinj C.
2 Krompir in korenček olupi ter nareži na poljubno velike kose.
3 V posodi zmešaj krompir, timijan, sol in olivno olje.
4 Razporedi po pekaču ter peci nekje 20 min.
5 Nato dodaj zraven krompirja še česen in korenje ter peci dokler ni vse zlato rumeno zapečeno.
6 Vsak file postrvi rahlo posoli in položi na že segreto ponev z nekaj olivnega olja. Pomembno je, da najprej položiš ribo na tisto stran kjer je koža in pečeš nekje 4 min. Potem ribo previdno obrneš in pečeš na drugi strani še dodatnih 2-3 min.
7 Operi solato in jo začini po svoje. Jaz sem uporabila kis, olivno olje ter sol.
8 Vse komponente zloži na krožnik in uživaj.