Ovsena kaša čez noč z okusom štrudlja oz. jabolčne pite

"Mi lahko verjameš, da je lahko zajtrk zdrav, visokobeljakovinski in hranljiv, hkrati pa ima okus po domačem jabolčnem štrudlju ali hrustljavi jabolčni piti? Če misliš, da je to nemogoče, se motiš. Raje kar preizkusi tale recept:) Gre za čeznočne ovsene kosmiče z okusom štrudlja oz. jabolčne pite, ki pa predstavljajo popoln obrok za začetek dneva, saj so visokobeljakovinski (BREZ dodanih proteinov v prahu), polni vlaknin, omega-3 in kompleksnih OH. Poleg tega ti bo priprava vzela le 5-10 min časa, obrok si lahko pripraviš v naprej ali ga poješ takoj. Če se odločiš za meal prep (torej si obrok pripraviš v naprej), lahko ovseno kašico pustiš v hladilniku tudi do 4 dni. Lahko jo ješ hladno ali pa si jo pogreješ."

Mia

SESTAVINE

1. SESTAVINE ZA OSNOVO:

- 35g ovsenih kosmičev

- 70g skyr jogurta

- 50 ml mleka

- 1 majhno jabolko

- 1 žlička chia semen

- ščep soli

- nekaj cimeta

- 1 žlička medu

2. SESTAVINE ZA CRUMBLE:

- 1 žlička mandljeve moke oz. mletih mandljev

- 1 žlička ovsenih kosmičev

- 1/2 žličke masla

- 1/2 žličke kokosovega sladkorja

- 1/2 žličke cimeta

- 1/2 žličke vanilijeve paste

PRIPRAVA

SERVINGS 1 PREP 10-15 MIN | COOK 0 | TOTAL 10-15 MIN

1 Vse naštete sestavine za osnovo zmešaj skupaj z naribanim jabolkom.

2 Z roko pregneti sestavine za crumble, da dobiš drobtinasto zmes.

3 Maso za osnovo daj v posodico, povrhu potresi crumble in daj čez noč v hladilnik.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.