Najboljša hrustljava granola

"Če iščete popoln recept za najbolj hrustljavo granolo, ki ne vsebuje dodanega sladkorja, a je vseeno polna okusa, ste na pravem mestu! Ta preprosta in zdrava različica granole je popoln zajtrk ali prigrizek, ki vas bo navdušil s svojo hrustljavo teksturo in bogatimi sestavinami. Granola izvira iz 19. stoletja in je postala priljubljena kot hranljiv zajtrk, ki daje energijo za cel dan. Odlična je že sama po sebi, dodate pa jo lahko k jogurtu, mleku, posujete po sadni solati ali pa uporabite kot hrustljav posip za smutije. Brez skrbi – kljub temu, da je brez dodanega sladkorja, bo z oreščki, semeni, medom in naravno sladkostjo rozin zadovoljila vaše brbončice."

Mia

SESTAVINE

- 3 skodelice ovsenih kosmičev

- 1/2 skodelice sončničnih semen

- 1/2 skodelice bučnih semen

- 1/2 skodelice nasekljanih oreščkov

- sol, cimet, vanilja

- 1/2 skodelice oljčnega olja

- 1/2 skodelice mandljevega ali arašidovega masla

- 1/2 skodelice medu ali javorjevega/ agavinega/riževega/datljevega sirupa

- 1 skodelica rozin

PRIPRAVA

PREP 10 MIN | COOK 20-30 MIN | TOTAL 30-40 MIN

1 Vse suhe sestavine dobro premešaj v posodi (RAZEN ROZIN!)

2 Olje, mandijevo maslo in med v kozici segrej, da nastane emulzija, ki jo priliješ suhim sestavinam in dobro premešaš.

3 Maso enakomerno razporedi po pekaču in peci 20-30 min na 160 stopinjah C.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.