Čokoladna krema s hrustljavim drobljenim piškotom
"Tale recept združuje najboljše iz dveh svetov – hrustljavost crumble cookija in bogato kremnost čokoladnega fudga. Sladica je preprosta za pripravo, sestavljena iz zdravih in enostavnih sestavin. S svojo edinstveno kombinacijo tekstur in okusov pa bo zagotovo očarala tudi najzahtevnejše goste. Ta sladica ni samo okusna, ampak tudi hranilno bogata. Z visokim deležem beljakovin je odlična izbira za vse, ki iščejo uravnotežen posladek, ki jih bo nasitil brez občutka krivde. Priprava je hitra in enostavna, zato je idealna tudi za tiste, ki so vedno v naglici, a si vseeno želijo nekaj posebnega."
Mia
SESTAVINE
200 g ovsene moke
50 g ovsenih kosmičev
50 g beljakovin v prahu cimet sol vanilja
40 g javorjevega sirupa
80 g stopljenega kokosovega olja
2 žlici mleka
200 g temne čokolade
100 g mandljevega masla
liofilizirane maline po izbiri
PRIPRAVA
SERVINGS 16 PREP 10 MIN | COOK 2 H | TOTAL 2 H 10 MIN
1 V posodi zmešaj ovseno moko, ovsene kosmiče, beljakovine v prahu, nekaj cimeta, ščep soli in nekaj vanilje.
2 Dodaj stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in mleko ter dobro premešaj.
3 Na vodni kopeli stopi temno čokolado z mandljevim maslom.
4 2/3 "cookie" mase razporedi po dnu pekača in dobro potlači s kozarcem ali žlico.
5 Dodaj stopljeno čokolado, na vrh pa nadrobi preostalo "cookie" maso in dodaj nekaj liofiliziranih malin.
6 Pusti v hladilniku najmanj 2 h.