Čokoladna krema s hrustljavim drobljenim piškotom

"Tale recept združuje najboljše iz dveh svetov – hrustljavost crumble cookija in bogato kremnost čokoladnega fudga. Sladica je preprosta za pripravo, sestavljena iz zdravih in enostavnih sestavin. S svojo edinstveno kombinacijo tekstur in okusov pa bo zagotovo očarala tudi najzahtevnejše goste. Ta sladica ni samo okusna, ampak tudi hranilno bogata. Z visokim deležem beljakovin je odlična izbira za vse, ki iščejo uravnotežen posladek, ki jih bo nasitil brez občutka krivde. Priprava je hitra in enostavna, zato je idealna tudi za tiste, ki so vedno v naglici, a si vseeno želijo nekaj posebnega."

Mia

SESTAVINE

200 g ovsene moke

50 g ovsenih kosmičev

50 g beljakovin v prahu cimet sol vanilja

40 g javorjevega sirupa

80 g stopljenega kokosovega olja

2 žlici mleka

200 g temne čokolade

100 g mandljevega masla

liofilizirane maline po izbiri

PRIPRAVA

SERVINGS 16 PREP 10 MIN | COOK 2 H | TOTAL 2 H 10 MIN

1 V posodi zmešaj ovseno moko, ovsene kosmiče, beljakovine v prahu, nekaj cimeta, ščep soli in nekaj vanilje.

2 Dodaj stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in mleko ter dobro premešaj.

3 Na vodni kopeli stopi temno čokolado z mandljevim maslom.

4 2/3 "cookie" mase razporedi po dnu pekača in dobro potlači s kozarcem ali žlico.

5 Dodaj stopljeno čokolado, na vrh pa nadrobi preostalo "cookie" maso in dodaj nekaj liofiliziranih malin.

6 Pusti v hladilniku najmanj 2 h.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.