Bučne testenine iz pečice
"Jesensko ustvarjanje receptov je moje najljubše. To je čas, ko poberemo vse pridelke in iz njih ustvarimo same dobrote:) Pri nas vsako leto zraste res ogromno buč. Od maslenk, hokaido, muškatnih itd., iz katerih najraje pripravim bučno juho. Poleg tega je eden izmed mojih novih najljubših receptov iz buč tudi ta - bučne testenine iz pečice. To je res super ideja, kako porabiti buče in si ob enem pripraviti preprosto meal prep kosilo/malico/večerjo. Buče so zelo zdravo živilo zaradi svoje bogate hranilne vrednosti in številnih koristnih lastnosti. Vsebujejo malo kalorij, veliko prehranskih vlaknin, ki spodbujajo zdravo prebavo, zmanjšujejo tveganje za zaprtje in pomagajo pri uravnavanju krvnega sladkorja. Vsebujejo tudi veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, zato so odlična podpora imunskemu sistemu in pomagajo pri zaščiti telesa pred okužbami."
Mia
SESTAVINE
1 majhna čebula
1 žlica olivnega olja
100 ml sojinega napitka
250 g bučnega pireja
80 g pirinih testenin
sol, poper, muškatni orešček
poljubni sir
semena
pest špinače
nekaj tofuja
PRIPRAVA
SERVINGS 2 PREP 20 MIN | COOK 20 MIN | TOTAL 40 MIN
1 Nasekljano čebulo prepražimo na olivnem olju.
2 Dodamo sojin napitek, bučni pire, špinačo, nariban sir in začimbe.
3 Skuhamo testenine in jih dodamo v omako.
4 Vse skupaj prestavimo v posodico primerno za peko, dodamo nadrobljen tofu in nariban sir.
5 Pečemo 20 min na 200 stopinjah C.
6 Priporočam, da po vrhu posuješ nekaj semen in dodaš avokado.
Bučni pire pripravimo tako, da bučo prerežemo na pol, odstranimo semena in pečemo v pečici pri 200 °C približno 45 minut, dokler ne postane mehka. Nato z žlico izdolbemo mehko meso buče in ga zmiksamo v gladko maso s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja. Pire lahko uporabimo takoj ali shranimo v hladilniku za kasnejšo uporabo.