Visokobeljakovinski sendviči

Če se tudi ti srečuješ s težavo, da se ti zjutraj mudi v šolo/službo in je zato tvoj zajtrk pogosto neuravnotežen, hranilno reven ali celo izpuščen obrok, imam zate popolno rešitev.
Zate sem pripravila recept za beljakovinske sendviče, ki jih lahko narediš za vikend, shraniš v hladilniku do 4 dni ali zamrzovalniku do več mesecev, zjutraj pa jih samo pogreješ v toasterju ali mikrovalovni pečici. Vsak sendvič ima kar 27g beljakovin in manj kot 500 kalorij, zato te bo nasitil za dlje časa, tvoj krvni sladkor bo stabilen, pa tudi več energije boš imel/a čez dan.
In ker sem ravno omenila stabilen krvni sladkor, bi ti rada povedala še par dejstev, zakaj je to tako pomembno. Stabilen krvni sladkor zagotavlja stalen dotok energije celicam v telesu, zlasti možganom, med tem pa nihanja krvnega sladkorja, kot so hitri dvigi in padci (hiperglikemija
in hipoglikemija), lahko povzročijo občutek utrujenosti, slabosti ali omotice.
Stabilen krvni sladkor pomaga preprečevati prenajedanje in olajša uravnoteženo prehrano, saj ne pride do padca krvnega sladkorja, ki povzroči željo po sladkorju in nezdravih prigrizkih.
Stabilen krvni sladkor prav tako zmanjšuje tveganje za inzulinsko odpornost, ki je predpogoj za razvoj sladkorne bolezni tipa 2, zmanjšuje tveganje za bolezni srca, sladkorno bolezen, debelost in druge kronične bolezni. Stabilen krvni sladkor čez dan si najlažje zagotovimo s slanim, visokobeljakovinskim zajtrkom, zato je ta recept popolna rešitev:)

Mia

SESTAVINE

4 jajca
150 g zrnatega sira
začimbe: sol, poper, origano, bazilika
zelenjava po izbiri, jaz sem uporabila špinačo
4 polnozrnate pirine bombetke
4 rezine lahkega sira
4 rezine piščančjih prsi

PRIPRAVA

SERVINGS | 4 PREP 10 MIN | COOK 25 MIN | TOTAL 35 MIN


1 Pečico segrejemo na 180 stopinj C.
2 Jajca zžvrkljamo z vilico.
3 Primešamo zrnati sir in začimbe.
4 Maso vlijemo v pekač in po vrhu razporedimo narezano in oprano zelenjavo po izbiri.
5 Pečemo 25 min.
6 Bombetke prerežemo na pol, na vsako damo 1 rezino sira, 1 rezino piščančjih prsi in 1/4 jajčne omlete.
7 Sendvič lahko poješ takoj ali pa ga shraniš za pozneje v hladilniku/zmrzovalniku.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.