Beljakovinske sirove štručke

"Kot ste že verjetno ugotovili, se pri ustvarjanju svojih receptov večkrat spomnim na svoje otroštvo in jedi, ki sem jih takrat oboževala. Ena izmed teh so bile zagotovo sirove štručke, ki sem jim sama pravila kar "sirovke". Kupljene sirove štručke večinoma vsebujejo veliko soli in nasičenih maščob, poleg tega pa so še beljakovinsko in hranilno revne, zato sem se odločila, da poustvarim svoje - bolj zdrave. Na mesto bele moke sem uporabila pirino, ki ima več vlaknin in ostalih hranil. Za vezivo sem uporabila visoko beljakovinski grški jogurt in namesto mastnega sira, kvaliteten in lokalno pridelan kozji sir. Seveda lahko na mesto le-tega uporabiš drugega:)"

Mia

SESTAVINE

240 g pirine polnozrnate moke

480 g grškega jogurta

2 žlički pecilnega praška

1/2 žličke soli

1 jajce izbirno

mešanica semen

sir po izbiri (jaz sem uporabila kozji sir)

PRIPRAVA

SERVINGS 8 PREP 5 - 10 MIN | COOK 30 MIN | TOTAL 35 - 40 MIN

1 Pečico segrejemo na 175 stopinj C.

2 Moko, jogurt, pecilni prašek in sol dobro premešamo in zgnetemo.

3 Maso razdelimo na 8 enakih delov in oblikujemo žemljice.

4 Jajce z vilicami dobro zmešamo in vsako žemljico dobro premažemo.

5 Sir naribamo in ga enakomerno razporedimo po žemljicah. Lahko dodamo tudi semena.

6 Pečemo 30 min. Ena žemljica ima kar 10 g beljakovin in le 180 kcal

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.