Praznični hrustljavi piškotki
»Zdaj pa so se že skoraj povsod prižgale božično-novoletne lučke, po radiu se že vrtijo božične pesmi, v nekaterih krajih je že zapadel sneg, in le še nekaj dni nas loči do praznikov. Dan je vse krajši in vedno bolj mrzlo, zato mislim, da je najboljša rešitev prav to, da pocrkljamo sebe in svoje bližnje s hrustljavimi prazničnimi piškotki. In ne samo, da so res okusni in enostavni za pripravo, so tudi zelo zdravi, saj ne vsebujejo dodanega sladkorja. Te piškotke lahko ješ celo za zajtrk ali pa si jih preprosto samo postrežeš ob toplem čaju.«
Mia
Sestavine
2 zreli banani
120g ovsene moke
120g ovsenih kosmičev
1 žlička cimeta, ingverja v prahu, kardamoma, vanilje
1 ščep soli
60g kokosovega olja
120g čokoladnih temnih kapljic najmanj 70%
PRIPRAVA
SERVINGS 20 PIŠKOTKOV PREP 10 MIN | COOK 20 MIN | TOTAL 30 MIN
Pečico segrejemo na 175 stopinj C. Stopimo kokosovo olje in ga primešamo pretlačenima bananama. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine (60g čokoladnih kapljic), nato pa vse skupaj združimo v homogeno maso. Na peki papir oblikujemo poljubno velike piškotke in jih pečemo nekje 20 min. Med tem stopimo preostale čokoladne kapljice. Ko so piškoti pečeni, dno vsakega piškotka pomočimo v čokolado in počakamo, da se popolnoma ohladijo. Ovseno moko lahko kupiš v kakšnih bio trgovinah, najlažji način pa je, da ovsene kosmiče z blenderjem zmelješ v moko kar doma.