Praznični kolački

»Danes imam za vas recept za zdrave in okusne praznične kolačke, ki bodo navdušili vsakogar in prinesli praznično vzdušje v vaš dom. Ta recept je prava poslastica za brbončice in oči, saj združuje harmonijo bogatega okusa z zdravimi sestavinami, ki so visoko bogate z beljakovinami. Prav tako pa lahko uživate v teh prazničnih dobrotah brez občutka krivde.

V ozadju teh okusnih kolačkov se skriva bogata tradicija praznovanja božiča in prihajajočih praznikov. Čarobnost prazničnega časa nas poveže s toplino družinskih trenutkov in vonjem po sveže pečenih dobrotah, ki napolnijo dom s prijetnim vzdušjem. Izvor teh kolačkov pa seže še globlje, v tradicijo mafinov, ki so postali nepogrešljiv del praznične kulinarike. Z združitvijo starega in novega vam predstavljam recept, ki bo oživil praznične trenutke ter vas razvajal s sladkim okusom in hranljivostjo.«

Mia

Sestavine

60g pirine moke ali ista količina beljakovin v prahu, če želite narediti kolačke visoko beljakovinske

1 žlička pecilnega praška

90g mletih mandljev

90g arašidovega/mandljevega masla

350g nesladkane jabolčne čežane

50g čokoladnih kapljic najmanj 70% kakava

praznične začimbe: cimet, kardamom, sol, muškatni orešček, vanilja, klinčki

150g puste skute

2 žlici agavinega sirupa liofilizirane maline

PRIPRAVA

SERVINGS 12 MAFINOV PREP 10 MIN | COOK 10 MIN | TOTAL 20 MIN

Pečico segrejemo na 180 stopinj C. V posodi zmešamo vse suhe sestavine, nato dodamo še ostale (razen skute in agavinega sirupa) in jih dobro premešamo. Maso enakomerno razporedimo po modelčkih za mafine in jih pečemo do zlato rumene barve - prbl. 10 min. Za kremo zmešamo skuto in agavin sirup, nadevamo v dresirno vrečko in poljubno okrasimo, ko se mafini že ohladijo. Po želji dodamo še liofilizirane maline in drobljene lešnike.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.