JESENSKI BUČNI KROFKI

»Jesen je čas, ko je peka peciva res prijetna sprostitev, zato bom danes delila z vami recept, ki je tako po izgledu kot okusu, čisto primeren za ta čas. Buč imamo, vsaj mi doma, trenutno zelo veliko. Najraje imam bučne juhe, lahko pa se uporabijo kot priloga, glavna jed, pečene, kuhane ali celo v sladici. Sliši se morda malo neobičajno, vendar je buča sama po sebi zelo sladka, zato se res prav lepo poda k sladicam. V resnici se buče v teh krofih sploh ne okuša, vendar je glavni 'krivec', da je struktura mehka, krofi pa ostanejo sočni tudi do 5 dni.«

 

Mia

Sestavine

1 skodelica pirine moke

1 skodelica bučnega pireja

1/2 skodelice kokosovega sladkorja

3 žlice olivnega olja

začimbe: pumpkin spice mix/cimet, vanilja, kardamom, klinčki

1/2 žličke pecilnega praška

1 jajce

PRIPRAVA

SERVINGS 12 KROFKOV | PREP 5 MIN | COOK 25 MIN | TOTAL 30 MIN

Pečico segrejemo na 175 stopinj C. Vse sestavine dobro premešamo v posodi. Pekač za krofke namastimo s kokosovim/olivnim oljem ter maso enakomerno razporedimo. Pečemo 25-30 min, nato pa poljubno okrasimo (jaz sem dodala skyr jogurt z javorjevim sirupom). Bučni pire lahko kupimo v konzervi, vendar je seveda boljše, če ga pripravimo doma. To naredimo preprosto tako, da bučo razpolovimo in jo postavimo v pečico za 45min, da se popolnoma omehča. Nato odstranimo olupek, meso pa do gladkega zblendamo v pire.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.