Jajčni mafini
»Večkrat se nam zgodi, da naše malice ali ostali obroki niso dovolj visoko beljakovinski, zato nas ne nasitijo za dlje časa, kar pa povzroči hitrejšo lakoto in potrebo po kakšnih
prigrizkih. Da se temu izognemo in na mesto nezdravih "snackov" raje pojemo nekaj zdravega, a hkrati nič manj okusnega, sem danes za vas pripravila zelo preprost recept za slane jajčne mafine. Vsak mafin ima skoraj 10g beljakovin, so zelo enostavni za
pripravo in božanskega okusa. Najboljša stvar pri tem pa je, da lahko v mafine vključite
karkoli imate v hladilniku za porabiti - katerokoli zelenjavo, stročnice...«
Mia
Sestavine
4 jajca
50g piščančje salame
30g sveže špinače
30ml poljubnega mleka
50g feta sira
poljubne začimbe
žlica olivnega olja
PRIPRAVA
SERVING 4 - 7 | MAFINOV PRIPRAVA 5 MIN | KUAHNJE 20 MIN | SKUPAJ 25 MIN
Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Piščančjo salamo narežemo na majhne koščke, špinačo pa dobro operemo in osušimo. V ponvi segrejemo olivno olje in za nekaj minut prepražimo piščančjo salamo ter špinačo. Jajca z vilicami ali paličnim mešalnikom penasto zmešamo z mlekom ter poljubnimi začimbami. Dodamo feta sir ter popraženo špinačo s salamo. Nato maso enakomerno razporedimo po modelčkih za mafine ter pečemo približno 20 min. Piščančja salama naj bo
kvalitetna. Izberite tako, ki ima čim
večji delež mesa - najbolje samo meso ter sol. V primeru, da mesa ne jeste, lahko salamo preprosto zamenjate s tofujem, kuhano čičeriko ali kakšnim drugim virom beljakovin.