Humus
»Sama sem velika ljubiteljica vseh vrst humusov. Za vse tiste, ki ne veste kaj je to - gre za namaz, ki se pripravlja iz kuhane čičerike in ostalih dodatkov. Humus je odličen kot namaz na kruhu, krekerjih ali kot priloga k zelenjavi. Poleg tega je prepoznaven po svoji kremasti teksturi in značilnem okusu. Je pa tudi zelo dobra izbira za visoko beljakovinski namaz. Žal pa večina humusov, ki jih kupimo v trgovini vsebujejo veliko aditivov in ostalih nepotrebnih sestavin, kot so sladkor, velike količine soli, sončnično olje... Domač humus je torej odlična izbira, saj je po okusu meni celo boljši, prihraniš na denarju in paziš katere sestavine vključiš.«
Mia
Sestavine
1 pločevinka čičerike
1/2 limoninega soka
1 čajna žlička soli
1 žlica tahinija
3 stroki česna
1 žlica olivnega olja
sušeni čemaž izbirno
PRIPRAVA
PREP 10MIN | COOK / | TOTAL 10 MIN
1 Vse naštete sestavine do gladkega zmešamo v blenderju.
2 Po vrhu pokapamo še malo olivnega olja ter serviramo s
kruhom ali krekerji.