Hrustljav piščanec brez cvrtja
»Ocvrt piščanec je klasika, ki se zaradi svoje hrustljavosti in sočnosti zelo pogosto znajde na našem krožniku. Kljub temu, pa žal ni najboljša izbira za naše zdravje. Če se želimo prehranjevati na bolj zdrav način, to ne pomeni, da moramo naš "ljubi" ocvrt piščanec izpustiti iz jedilnika, temveč le-tega raje pripravimo na malo bolj zdrav način. Osebno nisem bila nikoli posebna ljubiteljica ocvrtega piščanca, vendar vam morem priznati, da me moja zdrava verzija vsakič znova navdušuje. Prav tako pa je zelo všeč tudi največjim ljubiteljim ocvrte hrane - preizkušeno:).«
Mia
Sestavine
500g piščančjih prsi
200g koruznih kosmičev
1 veliko oz. 2 manjši jajci
100g pirine/čičerikine/grahove moke
1 žlica olivnega olja
sol
PRIPRAVA
1 Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
2 Piščančje prsi dobro operemo in osušimo.
3 Narežemo jih na poljubno velike kose (jaz imam najraje trakce).
4 Pripravimo si 3 krožnike: v prvega damo moko z žličko soli, v drugo z žvrklano jajce in tretjo zdrobljene koruzne kosmiče s ščepom soli.
5 Vsak kos piščanca najprej pomokamo, dodamo v jajca in na koncu povaljamo v koruzne kosmiče.
6 Ločeno jih zlagamo na peki papir (brez da se stikajo med sabo), jih pokapamo z olivnim oljem in pečemo nekje 15 min.
7 Nato vsak kos posebej obrnemo in zapečemo še dodatnih 5 - 10 min do zlato rumene barve.
8 Zraven se zelo dobro poda še pečeni krompirček iz pečice in skleda dobre (domače) solate:) Če želiš piščanca pripraviti še malenkost bolj "zdravo" in visoko beljakovinsko, ti predlagam, da namesto navadne moke uporabiš grahovo ali čičerikino