Bananin brownie
»Brownie je ena izmed najbolj prepoznavnih sladic na svetu, in za njo obstaja na tisoče različnih receptov. Njena sestra je "blondie", ki se razlikuje le po tem, da ne vsebuje kakava in je zato drugačne barve. Danes bomo pripravili zdrave brownije, ki jih boste vedno lahko uživali brez slabe vesti, vendar ne bodo nič manj okusni od običajnih, morda celo boljši. Recept je zelo preprost, priporočam pa vam, da uporabite zelo zrele banane, saj so te veliko bolj sladke.«
Mia
Sestavine
3 zelo zrele banane
1/2 skodelice mandljevega/arašidovega
masla
1/3 skodelice kakava v prahu nesladkanega
2 žlici kokosovega sladkorja
1 žlička pecilnega praška
čokoladne kapljice
PRIPRAVA
PREP 10 MIN | COOK 25 MIN | TOTAL 35 MIN
1 Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija.
2 V posodi najprej pretlačimo banane in jim nato dodamo vse
ostale sestavine ter vse skupaj zelo dobro premešamo.
3 Maso vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem, in nato po
vrhu dodamo še nekaj arašidovega ali mandljevega masla.
4 Pečemo približno 25 min.