Bučni "blondiji"

»Je tudi tebi ostalo kaj buč še od jeseni? Meni so, zato sem danes ustvarjala z njimi na najrazličnejše načine. Za kosilo sem pripravila kremasto bučno juho, za prilogo bučne njoke in za sladico bučne blondije. In zakaj ravno buče? Buče so bogate s hranili, kot so vitamini A, C in E, ki so močni antioksidanti. Prav tako vsebujejo veliko vlaknin, kalija ter druge minerale in vitamine. Uporabne so vsestransko, tako v sladkih, kot slanih jedeh. Vsaki jedi dodajo nekaj posebnega. Buča v teh blondijih nadomesti maslo, jajca in velik delež sladkorja. Poskrbi pa tudi za zelo mehko in sočno strukturo, ki se ji ne da upreti. Recept je zelo preprost, saj vse sestavine samo zmešaš v posodi in spečeš v pečici. Je tudi odlična ideja za "meal prep" zajtrk ali malico.«

Mia

Sestavine

1 skodelica bučnega pireja
2 žlici mleka
4 žlice stopjenega kokosovega olja

1/3 skodelice kokosovega sladkorja 1 skodelica pirine moke

začimbe: sol, kardamom, cimet vanilja 1/2 skodelice kapljic temne čokolade

PRIPRAVA

SERVINGS 16 | PREP 5MIN | COOK 25MIN | TOTAL 30MIN

1 Pečico segrej na 175 stopinj Celzija.

2 V posodi najprej zmešaj bučni pire, mleko, olje in sladkor.

3 Dodaj moko in začimbe ter dobro premešaj.

4 Na koncu vmešaj še čokoladne kapljice ter maso vlij v pekač s peki papirjem.

5 Peci 25 min.

Bučni pire lahko kupiš v trgovini ali pa ga zelo enostavno pripraviš kar doma. Bučo skuhaj do mehkega in zblendaj do gladkega s paličnim mešalnikom.

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.