Ovsena kašica
»Če potrebuješ idejo za zajtrk/malico/večerjo v 10 min, imam zate popolno rešitev. Ovsene kašice so bile meni vedno zelo okusne in tudi priročne, saj je njihova priprava zelo enostavna in hitra. Z okusi se lahko zelo poigraš in ustvariš takšno, ki je tebi najbolj všeč. Danes s tabo delim svoj izpopolnjen recept za čokoladno kremasto ovseno kašo, ki je meni najljubša in si jo pripravim vsaj 2x tedensko. Namesto klasičnih ovsenih kosmičev sem le te zmlela v moko in tako dobila tako imenovano ovseno moko. Prav zaradi te, pa je kašica zelo kremaste strukture, kar je meni najbolj pomembno. Sama v ovseno kašico rada vmešam še beljakovine v prahu, če pa le teh nimaš pri roki, lahko na koncu dodaš nekaj skyr ali grškega jogurta, ki sta prav tako beljakovinsko bogata.«
Mia
Sestavine
50g ovsene moke oz. mletih ovsenih kosmičev
1 žlica nesladkanega kakava
1-3 žlice sladila po želji agavin/javorjev/
rižev sirup; kokosov sladkor...
1 merica beljakovin v prahu po izbiri
100ml vode 150ml mleka
topping: kivi, maline, mandljevo maslo, čokoladni namaz...
PRIPRAVA
SERVINGS 1
PREP 5MIN | COOK 5MIN | TOTAL 10MIN
1 V posodi skupaj zmešaj ovseno moko, kakav in sladilo.
2 Dodaj vodo ter kuhaj na zmernem ognju.
3 Ko zmes zavre oz. je masa pregosta, dodaj 150ml mleka in beljakovine v prahu, če želiš jed še dodatno obogatiti z beljakovinami ter kuhaj nekje 3-5 min. Če je zmes še vedno pregosta, dodaj vodo ali mleko.
4 Še toplo kašico vlij v posodico in ji dodaj "toppinge" po izbiri. Jaz sem izbrala kivi, maline, mandljevo maslo ter čokoladni namaz.