Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Valentinov koktajl Hotel Evropa

 

Sestavine za 1 cocktail:

 

4cl Vodka Grey Goose

2 cl Southern Comfort

2cl sirup granatno jabolko

15 cl brusnični sok

2 kandirani višnji

1 rezina pomaranče

 

Postopek:

Uporabimo Highball kozarec, ki ga ohladimo z ledom ob uporabi barske žlice. V ohlajen Boston shaker natočimo vodko, Southern Comfort, sirup in brusnični sok. Navedene sestavine temeljito premešamo(shakeamo). Postrežemo v ohlajen kozarec, iz katerega odstranimo hladilni led in ga zamenjamo s svežim. Z uporabo barskega cedila natočimo cocktail v pripravljen kozarec. Odrežemo rezino pomaranče, ki jo za polkrog po lupini zarežemo po plašču. Pridobljeno obliko garniramo na kozarec in sicer mesnati del v kozarec, zarezana lupina pa ostane zunaj. Na leseno nabodalo zapičimo kandirani višnji s pecljem in vse skupaj položimo na vrh kozarca.

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.