Celjan Alen Rupnik. Je kemijski inženir in kuhar, ki se ga spomnimo tudi iz prve sezone MasterChefa Slovenije. Skozi leto rad razvaja svojo družino in bližnje s svojimi specialitetami, medtem ko se za praznike pusti razvajati drugim.
| Opiši svoj stil kuhanja.|
Moj stil kuhanja se spreminja. Trenutno sem v obdobju, kjer želim kultne jedi in nekatere tehnike kuhanja izpiliti do točke popolnosti.
| Comfort food, ki se mu ne moreš upreti. |
Definitivno je to pica, ni važno ali je dobra, ali slaba, vedno bom pojedel vsaj en kos. Najljubša mi je pica s pršutom z burrato ali rikoto.
| Tvoja najljubša restavracija v Sloveniji? |
Definitivno Hiša Denk v Kungoti. Chef Gregor Vračko je mojster, ki me je že velikokrat pozitivno presenetil. Nisem pa še obiskal vseh željenih restavracij, predvsem si želim poizkusiti kulinariko chefinje Ane Roš.
| Katero jed pripraviš prijateljem ali družini, ko se želiš res izkazati? |
Če se želim res izkazati, potem pripravim sushi. Jed, ki sem jo najbolje izpilil, pa je morska carbonara, v kateri so domače testenine, konfit jajčnega rumenjaka, školjke, oyster sauce in pa malo zažganega česna.
| Kako pa izgleda vaša božična večerja doma? Ali kuhaš ti, ali drugi kuhajo tebi? |
Družino razvajam čez celo leto, zato čez praznike oni razvajajo mene. Naša večerja je preprosta. Pečenka z mlinci ter solata z veliko bučnega olja.
| Ali znaš speči potico? |
Potico pripravljam, vendar je ne jem. Znam pripraviti orehovo in pehtranovo potico.