Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Spoznaj Alena Rupnika

Celjan Alen Rupnik. Je kemijski inženir in kuhar, ki se ga spomnimo tudi iz prve sezone MasterChefa Slovenije. Skozi leto rad razvaja svojo družino in bližnje s svojimi specialitetami, medtem ko se za praznike pusti razvajati drugim.

 

Opiši svoj stil kuhanja.|

Moj stil kuhanja se spreminja. Trenutno sem v obdobju, kjer želim kultne jedi in nekatere tehnike kuhanja izpiliti do točke popolnosti.

 

Comfort food, ki se mu ne moreš upreti. |

Definitivno je to pica, ni važno ali je dobra, ali slaba, vedno bom pojedel vsaj en kos. Najljubša mi je pica s pršutom z burrato ali rikoto.

 

Tvoja najljubša restavracija v Sloveniji? |

Definitivno Hiša Denk v Kungoti. Chef Gregor Vračko je mojster, ki me je že velikokrat pozitivno presenetil. Nisem pa še obiskal vseh željenih restavracij, predvsem si želim poizkusiti kulinariko chefinje Ane Roš.

 

Katero jed pripraviš prijateljem ali družini, ko se želiš res izkazati? |

Če se želim res izkazati, potem pripravim sushi. Jed, ki sem jo najbolje izpilil, pa je morska carbonara, v kateri so domače testenine, konfit jajčnega rumenjaka, školjke, oyster sauce in pa malo zažganega česna.

 

Kako pa izgleda vaša božična večerja doma? Ali kuhaš ti, ali drugi kuhajo tebi? |

Družino razvajam čez celo leto, zato čez praznike oni razvajajo mene. Naša večerja je preprosta. Pečenka z mlinci ter solata z veliko bučnega olja.

 

Ali znaš speči potico? |

Potico pripravljam, vendar je ne jem. Znam pripraviti orehovo in pehtranovo potico.

 

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.