Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Spoznaj Ivano Ristić

Kreativna Celjanka  Ivana Ristić vedno poskrbi za najlepše butične kulinarične evente v mestu <3. Nas vedno navdušuje s svojim edinstvenim pristopom do vsakega dogodka, ki pričara nasmehe in najlepše občutke udeležencem. Od Ivane se učimo kako pomembna je estetika v našem vsakdanjem življenju.

Spoznaj jo v kratkem intervjuju (p.s.: z nami je delila še summer recept ;)).

 

Opiši svoj stil kuhanja

Moj način kuhanja je povsem drugačen. V otroštvu sem rastla v družini, kjer so se nenehno pripravljale "gozbe", ta izraz pomeni vsi za veliko dolgo mizo, obloženo s polno različnih jedi. Večina so to bile znane stare jugoslovanske jedi s pridihom modernosti. A, ker je mami vedno spremljala potek recepta, me navodila in dolgo branje le-teh ne prepriča. Zato je moj način, da najprej dam sestavine na mizo in nato sestavim izbor jedi. Preprosto in enostavno, a okusno.

 

Tvoja najljubša restavracija v Sloveniji?

Težko izberem eno. A dosedaj ostajam zvesta domačim kuhinjam, pristna in domača hrana nikoli ne razočara. Hiša Raduha mi je med top izbiro.

 

Katero jed pripraviš prijateljem ali družini, ko se želiš res izkazati?

Moji prijatelji so "radi" povabljeni na kosilo ali večerjo, saj so vedno znova v pričakovanju kaj novega bodo poiskusili. A naj izpostavim eno jed: domače kakavove testenine s tartufi in kozicami v sirovi omakici.

 

Comfort food, ki se mu ne moreš upreti.

Hmm, težka. Mamine preproste domače jedi. Pri njej nikoli ne rečem, da nisem lačna ;)

 

Najljubša poletna jed + recept

Pitke s sadjem na 1001 način ;)

Recept:

250g gladke moke

125g sladkorja

125g hladnega masla

1 jajce

1 rumenjak

3 žlice mleka

ščepec soli

Sadje po vašem izboru

Najprej moko s sladkorjem in hladnim maslom premešamo na grobe drobtine, nato dodamo vse ostale sestavine, pregnetemo. Zavitega pustimo pol ure počivati v hladilniku.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo razvaljamo v nameščen pekač, prepikamo z vilico ter pokrijemo s suhim fižolom, pečemo cca 15 do 20 minut.

Pečeno testo malce ohladimo, premažemo z malce domače marmalede in zložimo sadje po želji.

 

Vabljeni na kulinarično delavnico v Tehnopark Celje:

Pitka z jesenskimi izzivi

v nedeljo, 23. 10., ob 10.30

INFORMACIJE in PRIJAVA

 

Ker doživetja resnično štejejo!

IR DOŽIVETJA

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.