Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Intervju: David Perčič (Gostilna Francl)

 David Perčič, nov kuhar ene najbolj znanih domačih gostiln pri nas na celjskem, Gostilne Francl. Gostilna z bogato tradicijo slovenske kuhinje in odličnih receptur nas navdihuje, svoj pečat pa jedem dajejo sodobne note njihovih kuharskih mojstrov. David je kuhar, ki prinaša mladostne note slovenski tradicionalni kuhinji.

 

 

| Opiši svoj stil kuhanja.|

Moj stil kuhanja bi opisal kot mladostna norost.

 

| »Comfort food«, ki se mu ne moreš upreti. |

Napoletanska pica ali burger.

 

| Tvoja najljubša restavracija v Sloveniji? |

Gostilna Francl, definitivno.

 

| Kako dolgo že kuhaš pri Gostilni Francl? |

Pri Gostilni Francl kuham zadnje 3 mesece, moja kuharska kariera pa traja že skoraj 7 let. Nazadnje sem kuhal v gostilni Pri Lipi, pred tem sem delal v Starem Piskru, Piceriji Koper, Hotelu Evropa, Hotelu Celeia in pri Marku Pavčniku v Pavusu.  

 

| Katero jed pripraviš prijateljem ali družini, ko se želiš res izkazati? |

Na to vprašanje ne moram odgovoriti, saj se potrudim za vsako jed. Lahko pa vprašate moje goste.

 

| Kako pa izgleda vaša božična večerja doma? Ali kuhaš ti, ali drugi kuhajo tebi? |

Za božič me razvaja moja draga, takrat se res prepustim. Velikokrat si pripravimo Wellington pečenko, to imamo vsi pri nas zelo radi.

 

| Ali znaš speči potico? |

Potico znam pripraviti in najraje pripravljam makovo potico.

 

| Nekaj besed o ekipi Gostilne Francl. |

Posebnost Gostilne Francl je, da hrano pripravlja pet tujcev, ki obvladajo slovensko kuhinjo. No pa, saj smo tudi Slovenci, skupaj smo res dobra ekipa.

 

| Ali lahko v vaši hiši potem dobimo tudi burek? |

Burek ne, rakijo pa :).

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.