Kulinarične zgodbe

Kulinarične zgodbe

Dobríne - By Luka Gmajner


V Dobrínah najdete ponudbo vrhunskih lokalnih izdelkov in dobrote z drožmi. Je prostor za tiste, ki si želite več. Več za vaš denar, več za vaše zdravje in več za skupnost.

 

 

Kakšen je koncept prodajalne Dobríne, kaj moramo vedeti?

»Naš slogan je Odtis pristnosti, kar je »point« naše prodajalne. Tržimo dobrine s pristnim poreklom. Naši pristni produkti so torej lastni pekovski izdelki in dodatna ponudba pristnih proizvajalcev. Na voljo imamo npr. 50 etiket vin, večinoma slovenskih  –  pristna vina manjših vinarjev. Vsa vina, ki jih ponujamo, so vina, ki jih z ženo obožujeva. Koncept je, da lahko kupiš steklenico dobrega vina, dober kruh in dobro salamo – potem pa imaš lahko doma večerjo.«

 

 

Kateri so produkti, ki jih dobimo v Dobrínah?

»Tri vrste kruha: Model, Polnovreden in Tartin. Za vikend pa tudi kdaj čebulni ali ajdov kruh.

Testo za pico, ki ga po predhodnem naročilu lahko dobite v petek in soboto. Do zdaj smo imeli res dober odziv.

V  osnovi imamo: slani del kot so pogače, fokače, ocvirkovko in sirovo štručko ter sladki del kot so

pite, cimetove rolice, rolica čokolada-mak, buhtlji z limonino kremo in sadna gnezdeca.

Vsi produkti pa so narejeni z drožmi!«

 

Svojo prodajalno ste zastavili kot butično, imate v prihodnosti namen razviti Dobrine kot verigo?

»Priznam, da so že bile ponudbe o tovrstnem sodelovanju, ampak sem mnenja, da bi se ob tem izgubil namen koncepta. Posel dojemava zelo osebno. Velikokrat so nama rekli, da ni dobro delati preveč s čustvi, ampak midva delava prav to, saj delava res s srcem. Pridobila sva veliko rednih strank, ki nama dajejo energijo. To nama je način življenja. Mogoče pa izpostaviva kakšen najin produkt oz. kruh v kakšni manjši trgovinici. Vsekakor pa bova ohranjala odtis pristnosti.«

 

Sodelovanja z ostalimi? Kateri dodatni produkti so na voljo v Dobrinah?

»Poleg vin slovenskih vinarjev imamo na voljo še druge zanimive produkte. Veliko sodelujemo s kmetijo Žgajner iz Zgornje Voličine, ki vzrejajo 200 prašičev v prosti reji. Tako lahko v Dobrinah najdete njihove proizvode kot so: Tunka, Panceta, suha salama z bučnimi semeni in pašteto.

Imamo tudi mikro zelenje oz. Microgreense, ki so odlična popestritev k jedem. Postali so trend dekoracije.

Če ima še kdo na voljo produkte, ki bi jih videl kot del ponudbe v naši prodajalni, potem se naj javi!« :)

 

Kakšni so vaši tipični kupci?

Pristni so tudi kupci. Zelo sva vesela, da ohranjava redne stranke, ki nama, kot sem že rekel, dajo veliko dobre energije in zagona. Zelo rada upoštevava njihove želje in predloge, tako boste lahko opazili, da vsake toliko dodava kakšen nov produkt, ki ga preizkušava. Rada tipava kaj je strankam bolj všeč. Sedaj, ko se je začela šola imava tudi veliko dijakov. Opazila sva, da je trend kulinarike narasel tudi pri mladih.

 

Prvi spomin na prvo peko kruha…

»Prvi spomini so umazane roke, testo leži povsod, packarija- to so prvi spomini (smeh). Sedaj vem kako se testo obnaša in kako delati z njim.«

 

Imate načrtovane kakšne dogodke?

»Smo sredi Prešernove ulice, kar je super pozicija za dogodke. Naš cilj je, da naredimo stoječi dogodek, kot je peka napolitanskih pic z vinsko spremljavo t.im. »kulinarični event z vinom«.«

 

Lahko pričakujemo tudi kakšne gurmanske pakete?

»Točno to imamo v planu! Na primer Premium pica paket v katerem bosta dva testa za pico, naša domača paradižnikova omaka in ostale domače sestavine, ki jih dodaš na pico. Gurmanski paket bo vseboval tudi navodila za pripravo, steklenico vina in še kakšno sladico. Gurmanski paketi prihajajo kmalu na polico!«

 

Misel za bralce.

»Pridite! Imamo dovolj kruha!« (smeh)

Fotografije: Kristina Dremšak  

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.