Najslavnejša celjska sladica
Recept za najslavnejšo celjsko sladico naj bi po pričevanjih okoli leta 1950 v takratno slaščičarno Na- Na Celje prinesel gospod Marković, ki je bil tam zaposlen kot slaščičar. V najbolj znanih celjskih slaščičarnah Celjske rolce še danes pripravljajo po prvotnih recepturah, ki navdušujejo turiste in domačine.
Naj Celjske rolce najdejo pot tudi v vašo kuhinjo!
TERMINI
Petek, 17. 1., ob 15.00
Nedelja, 26. 1., ob 10. 30
CENA
25 EUR / osebo
*Ekskluzivna praznična ponudba:
Kulinarična delavnica Celjske rolce + domači set za pripravo Celjske rolce
60 EUR / osebo
Ekskluzivna omejena izdaja
Hrustljavo zapečena rolca iz orehovega testa, oblita s čokolado, posuta z mandlji in napolnjena z mehko stepeno smetano. Celjska rolca v sebi nosi dediščino celjske kulinarike in zgodbo, ki se je po pričevanjih začela leta 1950, ko je slaščičar tedanje slaščičarne Na-Na iz sosednje Avstrije v Celje prinesel idejo o rolani sladici in ji dodal svojevrsten pečat. Celjska rolca je nekoč veljala za prestiž. Celjani so si jo privoščili le tu in tam ob posebnih priložnostih. Danes tradicijo priprave Celjske rolce po prvotnem receptu ohranjajo v znanih celjskih slaščičarnah.
Za vas smo pripravili ekskluzivno pakiranje, ki vsebuje že izmerjene količine sestavin in pripomočke za izdelavo. Postanite del celjske kulinarične dediščine in si Celjsko rolco pripravite sami.
Doživite čar Celjske rolce v vsakem grižljaju!
Rezervirajte svoj svet za domačo pripravo že danes!
PRIJAVA
Na delavnico se prijavite v obrazcu spodaj. Izberite termin v koledarju prijavnice.
Plačate preko e-trgovnice, povezavo boste prejeli na vaš elektronski naslov.