Taja Kuzman

Taja Kuzman je raziskovalka na Odseku za tehnologije znanja Instituta »Jožef Stefan« in v podjetju PC7 ter doktorska študentka na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana. Deluje predvsem na področju jezikovnih virov, tehnologij in računalniškega jezikoslovja, kar pomeni, da pripravlja učne podatke ter razvija ali evalvira jezikovne tehnologije, kot so veliki jezikovni modeli, kot je ChatGPT, in druge modele, ki jih s strojnim učenjem naučimo označevati določene značilnosti besedila, kot so sovražni govor, vrsta besedila in tema.

Med drugim na Odseku za tehnologije znanja sodeluje v projektih, namenjenih zbiranju velikanskih zbirk spletnih, parlamentarnih, govornih in drugih besedil v slovenščini in drugih južnoslovanskih jezikih za namene jezikoslovnih raziskav in gradnje jezikovnih modelov. Znotraj infrastrukture za jezikovne vire in tehnologije CLARIN.SI Taja s sodelavcem dr. Nikolo Ljubešićem vodi središče znanja CLARIN za južnoslovanske jezike CLASSLA, ki razvija in ponuja jezikovne vire in tehnologije ter izobražuje raziskovalce o njihovi uporabi. V podjetju PC7 pa kot strokovnjakinja za jezikovne modele razvija in evalvira napredne rešitve za storitve PandaChat. Te omogočajo inovativno iskanje informacij po dokumentih prek pogovora s klepetalnim robotom ter podporo za stranke na spletnih straneh podjetij prek specializiranih klepetalnih robotov.

Sobota, 25. 5., ob 14.00

PRIJAVA

Sobota, 25. 5., ob 14.00


Dogodek je brezplačen. prijavite se lahko preko spodnjega obrazca ali preko elektronskega naslova infotehnopark@celje.si

:

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.