Ženske v znanosti

Včeraj smo se v Tehnoparku Celje zbrali na dogodku, posvečenem izjemnim ženskam in dekletom v znanosti ob Mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti. Na Platformi 360 smo imeli priložnost prisluhniti navdihujočim znanstvenicam, ki so delile svoje izkušnje, izzive in vpogled v prihodnost znanosti. Skupaj smo gradili bolj enakopravno znanstveno skupnost za vse. Čeprav so poklici žensk v znanosti še vedno zaznamovani s stereotipi in predsodki, smo se prepričali, da obstajajo močni glasovi, ki vztrajno premagujejo ovire in tlakujejo pot za naslednje generacije.

Hvaležni smo vsem udeležencem, ki so soustvarili to nepozabno izkušnjo, ter se posebej zahvaljujemo našim izjemnim govornicam:

Doc. dr. Katji Klinar

Dr. Ani Oberlintner

Dr. Tanji Goričanec

Prof. dr. Andreji Gomboc

Dr. Nataši Kovačić

In seveda naši sodelavki dr. Maši Jazbec, ki je odlično vodila okroglo mizo Ženske v znanosti.

Slišali smo številne poglede na izzive in priložnosti, s katerimi se ženske soočajo v znanstvenih poklicih. Razpravljali smo o kulturnih in družbenih vplivih ter o tem, kako lahko vsi skupaj delujemo za večjo enakopravnost v znanstvenem svetu. Dogodka so se udeležila tudi mlada dekleta in ženske, ki si gradijo svojo pot v znanosti. S tem smo spodbudili navdušenje za STEAM področja med naslednjimi generacijami.

Uvodoma nas je pozdravil soprog predsednice Slovenije, dr. Aleš Musar, ki je poudaril pomen vloge žensk v znanosti ter delil svoje osebne izkušnje in prepričanje v enakopravnost spolov v znanstvenih poklicih.

Hvala vsem, ki ste se udeležili dogodka, in posebna zahvala našim navdihujočim govornicam!

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.